05. 07. 2019 - 14:46
Hezonja u Portlandu izabrao broj koji je nosio Dražen, a onda...
907
Shares
Hezonja u Portlandu izabrao broj koji je nosio Dražen, a onda mu Draženova majka očitala lekciju

Hezonja u Portlandu izabrao broj koji je nosio Dražen, a onda mu Draženova majka očitala lekciju

Mahir Suljagic (Sport.ba)
05. 07. 2019 - 14:46
0
Shares

Ovaj 24-godišnjak će sigurno biti veliko pojačanja za ekipu koja igra u Moda centru, a veliku pažnju je privukao na predstavljanjju obzirom da je uzeo broj 44.

Radi se o broju kojeg je svojevremeno nosio legendarni Dražen Petrović koji je za Portland nastupao dvije godine.

Nakon svega oglasila se i Draženova majka Biserka koja je 'napala' Hezonju jer se ne odaziva na reprezentativna okupljanja u toj mjeri kao što je to radio Petrović.

Ona je očito dobro upoznata o tome da se novi košarkaš Trail Blazersa nije odazvao na poziv njenog sina Ace koji ga je pozvao za Eurobasket 2017. Također, poslije toga je propustio kvalifikacije za Mundobasket.

"Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftovao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. Ali ovim putem bih mu poručila kako bih željela da se Mario redovno odaziva u hrvatsku reprezentaciju, kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kom sportu reprezentacija svetinja", kaže Biserka i dodaje:

"Sjetite se samo 1993. godine kada je Dražen, bez razmišljanja, sa povrijeđenim koljenom odlučio da igra kvalifikacije za Eurobasket. Mnogi igrači to danas ne bi ni pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu".

Podsjetimo još jednom i na to šta je Mario izjavio na predstavljanju:

"Dražen je jedan od najboljih evropskih košarkaša, ako ne i najbolji svih vremena. Ovo je veoma poseban trenutak za mene", izjavio je Hezonja.

Inače, u dosadašnjem dijelu karijere Hezoja je igrao za Orlando i New York Knickse, a trenutno je na prosjeku od 7,3 poena po meču.

Učitaj još novosti