04. 07. 2019 - 12:52
Srpski gorostas potpisao za novi klub, njegov najbolji...
907
Shares
Srpski gorostas potpisao za novi klub, njegov najbolji prijatelj se rasplakao

Srpski gorostas potpisao za novi klub, njegov najbolji prijatelj se rasplakao

Sport.ba
04. 07. 2019 - 12:52
0
Shares

Srpski košarkaš Boban Marjanović potpisao za novi klub. 221 centimetar visok srpski gorostas potpisat će dvogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan sedam miliona dolara.

Srbin od 2015. igra u NBA ligi, a do sada je nastupao za San Antonio Spurse, Detroit Pistonse, Los Angeles Clipperse i Philadelphia 76erse. Koliko god je sretan zbog novog ugovora, u isto vrijeme je i tužan jer u Dallasu neće biti Tobias Harris, njegov najbolji prijatelj s kojim je igrao u zadnje tri franšize.

Harrisa i Marjanovića Pistonsi su proslijedili u Los Angeles Clipperse, da bi Clippersi isto napravili prošle sezone kada su ih poslali u Sixerse. Duo je postao nerazdvojan još od dana u Detroitu, a na Twitteru su izrazili tugu što nakon dugo vremena neće igrati zajedno.

"Ne plačem, ti plačeš. Ne, ja plačem!" napisao je Harris uz pet tužnih emotikona, dok mu je Marjanović odgovorio na isti način uz GIF s porukom: "Vidimo se partneru", A Harris mu je na kraju poželio sreću u Dallasu.

Harris je odličan skorer pa nakon prošle sezone nije mogao odbiti petogodišnji maksimalni ugovor sa Sixersima od 180 milona dolara. S druge strane, Marjanović će jednostavno dobiti više minuta u Dallasu jer su Sixersi dogovorili dolazak Ala Horforda pa bi prilike za njega u Phili bile mizerne.

Uprkos razdvojenosti, nema sumnje da će njih dvojica ostati najbolji prijatelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobi and Tobi, the only paparazzi team you can trust on the red carpet tonight #Oscars #BnT

Objavu dijeli Tobias Harris (@tobiasharris)

 

Učitaj još novosti