30. 06. 2019 - 16:59
Aubameyang seli u Manchester?!
907
Shares
Aubameyang seli u Manchester?!

Aubameyang seli u Manchester?!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
30. 06. 2019 - 16:59
0
Shares

Prema pisanju engleskih medija, Arsenal je spreman prodati jednu od najvećih zvijezda, i to velikom rivalu iz Premier lige Manchester Unitedu, a riječ je o Pierre-Emericku Aubameyangu.

Manchester United želi Aubameyanga

Napadač ‘Topnika’ se našao na radaru Manchester Uniteda nakon impresivne prve cijele sezone u Premier ligi, koju je završio kao vodeći strijelac lige sa 22 postignuta gola, zajedno sa Salahom i Maneom.

Unatoč tome što je jedan od ključnih igrača londonskog tima, čelnici Arsenala su ga spremni prodati, ali ne za tako malu cifru. Razlog za to je taj štoć e Emery na raspolaganju imati tek oko 50 miliona eura za nova pojačanja u ovom ljetnom prelaznom roku, s obzirom da se njegov tim nije uspio kvalificirati u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Prodaja reprezentativca Gabona bi im znatno povećala transfer budžet, te smatraju kako je možda i pravo vrijeme za to, s obzirom da mu je 29 godina, te da je odbio produžiti svoj trenutni ugovor sa klubom. Kako pišu novine Metro, ‘Topnici’ planiraju za njega dobiti oko 60 miliona eura, te su ga čak spremni pustiti i u Manchester United ukoliko ‘Crveni vragovi’ ponude tu cifru.

Arsenal je upravo 60 miliona eura platio Borussiji Dortmund za njegovo dovođenje u januaru prošle godine. Pored toga, u proteklih nekoliko dana pojedini engleski i talijanski mediji su objavili informaciju kako je Aubameyang već pristao na odlazak na Old Trafford, te da je preostalo samo da klubovi dogovore visinu odštete.

Arsenalu je potreban novac za dovođenje njihove glavne mete u ovom ljetnom prelaznom roku, a riječ je o krilnom igraču Crystal Palacea Wilfriedu Zahi, za kojeg londonski klub traži čak 100 miliona eura. 26-godišnjak navodno ne krije želju za odlaskom u klub za koji je navijao kao dječak, te je već poručio upravi da prihvate ponudu Arsenala.

Učitaj još novosti