30. 06. 2019 - 16:15
Konačno dočekali: Tottenhamovo prvo pojačanje je francuski...
907
Shares
Konačno dočekali: Tottenhamovo prvo pojačanje je francuski reprezentativac

Konačno dočekali: Tottenhamovo prvo pojačanje je francuski reprezentativac

Mahir Suljagic (Sport.ba)
30. 06. 2019 - 16:15
0
Shares

Predsjednik Tottenhama, Daniel Levy, poznat je kao tvrd pregovarač i vrlo škrt kada je novac za pojačanja u pitanju. Uvjerili su se navijači Spursa u to u minulom zimskom i lanjskom ljetnom prijelaznom roku kada je londonski klub bio jedini koji nije kupio niti jednog igrača. Međutim, nakon plasmana u finale Lige prvaka i ostvarenog četvrtog mjesta u Premiershipu, apetiti su porasli i sada su pojačanja naprosto nužna.

Nakon godinu i pol dana bez kupovine, prvo novo lice u svlačionici trenera Mauricija Pochettina bit će novopečeni reprezentativac Francuske, Tanguy Ndombele. Već se neko vrijeme piše o njegovom dolasku na White Hart Lanea, ali u tvrde pregovaračke sposobnosti Levya morao se uvjeriti i predsjednik Lyona, Jean-Michel Aulas, koji je izjavio da „u 25 godina ovog posla nije upoznao tako teškog čovjeka i nije imao tako naporne pregovore“.

U konačnici, prenosi eksluzivno francuski Telefoot, 22-godišnji veznjak prelazi u Tottenham za cijenu od 63 milijuna eura., na što će 'Lavovi' dobiti i još određene bonuse. Igrač je već davno dogovorio uvjete suradnje sa Spursima, a potpisat će petogodišnji ugovor.

Ndombele će tako preskočiti Lacazetteov transfer u Arsenal, kojega su Topnici platili 53 milijuna eura te će tako postati najveći izlazni transfer francuskog velikana.

Učitaj još novosti