25. 06. 2019 - 16:56
Corriere dello Sport najavio Džekin transfer
907
Shares
Corriere dello Sport najavio Džekin transfer

Corriere dello Sport najavio Džekin transfer

Mahir Suljagic (Sport.ba)
25. 06. 2019 - 16:56
0
Shares

Transfer Edina Džeke iz Rome u Inter postao je prava sapunica, ali vjeruje se da će na kraju bh. reprezentativac potpisati za milanski klub.

Odavno traju nagađanja da će Džeko u Inter, onda se naš napadač i dogovorio oko uslova s potencijalnim novim klubom, ali je zapelo nakon što se Inter obratio Romi.

Tada je Inter ponudio Romi da plati 10 miliona eura i uz novac doda nekog od svojih mladih i talentovanih igrača, dok je Roma inzistirala isključivo u gotovini i to 20 miliona eura, pa je ubrzo zatražila i 22 miliona.

Inter se nećkao i još uvijek ne popušta, ali vjeruje se da je Džeko neko koga je novi trener Intera Antonio Conte stavio na vrh liste želja, pa je transfer samo pitanje dana.

U jednom trenutku je priča zataškana jer su se igrale utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, došli su potom i odmori, ali Corrierre dello Sport je danas saopštio kako će Dijamant u narednim danima potpisati za Inter.

Konkretno, Corierre dello Sport piše da će Džeko naredne sedmice i zvanično postati član Intera.

Inter pokušava također da se riješi Maura Icardija, a plan je da se sve završi do odlaska u Švicarsku na pripreme, sredinom jula.

Učitaj još novosti