25. 06. 2019 - 09:02
INTERNET DOVEO DO TAČKE KLJUČANJA Previše čak i za Suareza:...
907
Shares
INTERNET DOVEO DO TAČKE KLJUČANJA Previše čak i za Suareza: Pogledajte zbog čega je tražio penal, suze će vam frcati same

COPA AMERICA

INTERNET DOVEO DO TAČKE KLJUČANJA Previše čak i za Suareza: Pogledajte zbog čega je tražio penal, suze će vam frcati same

Sport.ba
25. 06. 2019 - 09:02
0
Shares

Urugvaj je s 1:0 savladao branioca naslova Čile i u četvrtfinalu Copa Americe će igrati protiv Perua. Edinson Cavani postigao je majstorski gol u finišu susreta i tako svojoj selekciji osigurao prvo mjesto u grupi.

cavaniurugvaj

Ipak, meč je obilježio i Luis Suarez, ali ne nekom moćnom asistencijom ili golčinom. Od napadača Barcelone smo navikli svašta da očekujemo, a sada je čini se nadmašio i sam sebe.

Jedan je od najboljih napadača svijeta, ali sve to u vodu pada kada se zna da je itekako prgav na terenu, pa i veliki glumac.

luis-suarez-barcelona-dhxh7ah4okt916y3x34rfolch

Nagledali smo ga se u takvim situacijama i simulacijama, ali ono što je napravio u zadnjem kolu Grupe na Copa Americi previše je čak i za njega.

Prema golu je išao s desne strane kaznenog prostora, a u susret mu je krenuo čileanski golman Gabriel Arias, koji je tako odlično zatvorio ugao, pravovremenim bacanjem pred Suareza blokirao njegov šut i odbio loptu u korner.

luis-suarez-uruguay-world-cup-2018-eapso5td0yb019re3ww27hf9m

Čista, nedvojbena situacija. Ali ne i za Suareza, koji je odmah nakon što mu je suparnički golman odbranio udarac, u svom stilu počeo skakati i pokazivati da je protivnik njegov udarac odbranio rukom. 

Suarez je toliko ogrezao u nesportskom ponašanju i neukusnom žicanju penala, da mu je ono zamaglilo pogled čak i kada bi morao znati da mu je loptu rukom odnio protivnički golman.

 

Učitaj još novosti