24. 06. 2019 - 17:31
IZNENADNO POJAČANJE STIŽE NA ETIHAD: Manchester City obara...
907
Shares
IZNENADNO POJAČANJE STIŽE NA ETIHAD: Manchester City obara rekord – troše 80 milijuna funti na braniča ovog tjedna!

IZNENADNO POJAČANJE STIŽE NA ETIHAD: Manchester City obara rekord – troše 80 milijuna funti na braniča ovog tjedna!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
24. 06. 2019 - 17:31
0
Shares

Manchester City je navodno odlučio završiti transfer vrijedan 80 milijuna funti za braniča Leicester Cityja Harryja Maguirea, a Manchester United će kako stvari stoje propustiti ovaj transfer i tako zadobiti udarac.

IZNENADNO POJAČANJE

Kao što je navedeno u talkSPORT-u, Virgil van Dijk ostaje najskuplji branič svih vremena u ovom trenutku, nakon što je prošle godine otišao iz Southamptona u Liverpool za 75 milijuna funti.

Iako je taj transfer u to vrijeme dobio mnogo kritika, utjecaj Nizozemca na Anfieldu je zasigurno doveo do toga da on sada izgleda kao sjajno pojačanje, bez obzira na to koliko su novca potrošili Redsi.

Manchester City će naizgled da se nada istom ovog ljeta, jer The Mirror izvješćuje kako se očekuje potpisivanje Maguirea za 80 milijuna funti ovog tjedna, što će postaviti novi rekord transfera za braniča i dati im idealnu opciju da popuni prazninu koju je ostavio bivši obrambeni stub Vincent Kompany.


Primijećeno je da je i Manchester United također bio zainteresiran za reprezentativca Engleske, ali ih je Cityjeva ugovorna ponuda vrijedna 280.00 funti tjedno odbila, jer će Ole Gunnar Solskjaer sada morati potražiti svoje pojačanje u obrani na drugom mjestu.

Što se tiče Cityja i Guardiole, to je razumno pojačanje iz više razloga, jer 26-godišnjak ima mnogo iskustva u Premier ligi i na međunarodnoj razini u ovom trenutku, dok je dokazao svoju sposobnost ne samo u obrani, nego i u napadu gdje je postizao golove najviše iz prekida.

Zauzvrat, on daje ono što je Kompany znao davati u svoje najbolje vrijeme, tako da će aktuelni prvaci Premier lige biti voljni dovesti sličnog igrača kao zamjenu kako bi riješio ključno pitanje u momčadi.

U izvješću se dodaje da Manchester City nastavlja svoje impresivno planiranje i rad na transfer tržištu, tako da će ovog ljeta također dovesti i veznjaka Atletico Madrida, Rodrija, koji im nudi dugoročnu zamjenu za vezerana Fernandinha, dok Guardiola nastavlja graditi ekipu sa dugoročnom vizijom na umu.

Učitaj još novosti