23. 06. 2019 - 08:45
SADA JE SVE JASNO! Neymar javio Messiju i Suarezu da li se...
907
Shares
SADA JE SVE JASNO! Neymar javio Messiju i Suarezu da li se VRAĆA u Barcelonu

SADA JE SVE JASNO! Neymar javio Messiju i Suarezu da li se VRAĆA u Barcelonu

23. 06. 2019 - 08:45
0
Shares

Nastavlja se saga o odlasku Neymara iz PSG-a, odnosno povratku u Barcelonu.

Svaki dan svi najveći dnevni sportski listovi koji se bave prvenstveno Barcelonom (Mundo Deportivo, Sport), imaju novi nastavak priče o Neymaru. Tako je Sport na današnjoj naslovnici i na drugoj stranici novina objavio veliku priču da se Neymar preko WhatsAppa javio suigračima iz Barcelone i otkrio im što će biti s njegovim transferom.

"Neymar, Messi i Suarez i dalje imaju zajedničku grupu na WhatsAppu koja se zove 'Tri južnjaka' i u redovitom su kontaktu. Sport ekskluzivno doznaje da su se bivši suigrači, i to ne samo Messi i Suarez, raspitivali o njegovu eventualnom povratku na Nou Camp, a Neymar im je odgovorio: 'Smirite se, dolazim!'", stoji u tekstu.

Sport dodaje da je Neymar trenutačno u Brazilu, gdje je u tijeku Copa America, ali da se krije od javnosti pa još nije bio ni na jednoj utakmici svoje reprezentacije. Podsjetimo, najbolji brazilski igrač propušta južnoameričko prvenstvo zbog ozljede zgloba koju je dobio u jednoj od pripremnih utakmica.

skysports-neymar-psg-4548788

Njegov transfer u Barcelonu je, prema izvještajima iz tog kluba, jedan dan gotova stvar, a drugi gotovo nemoguć. Barcelona ne taji da želi vratiti igrača kojeg je prije dvije godine prodala za 222 miliona eura, ali ne želi mu podilaziti i na njega potrošiti baš sav novac koji joj je na raspolaganju.

Kako pišu španski mediji, Barcelona je pred Neymara postavila tri zahtjeva. Prvi je da povuče tužbu protiv kluba zbog 26 milijuna eura neisplaćenih bonusa, drugi je da javno kaže da je odlazak iz Barce bio greška i da se želi vratiti, a treći je da pristane na znatno manju plaću od 36 miliona eura, koliko zarađuje u PSG-u.

Osim toga, PSG traži 250 milijuna eura za Neymara, a najviše što Barca može ponuditi je 100 miliona i Philippe Coutinho, iako Parižanima ta opcija navodno ne odgovara. Barcin predsjednik Josep Bartomeu izračunao je da bi Neymar Barcu u pet godina stajao 600 miliona eura kad se uračunaju odšteta i njegova bruto plaća, koja bi po sadašnjim uvjetima klub stajala oko 70 milijuna eura po sezoni.

Barca mu ne želi i ne može dati više od 20, maksimalno 25 milijuna, a Mundo Deportivo je jučer objavio da Bartomeuu ne pada na pamet platiti Brazilca 250 miliona eura u gotovini. Cijelu situaciju vrlo pažljivo osluškuju i u Madridu. Real je Neymara želio još 2013. godine, ali mu ga je Barca otela pred nosom. Florentino Perez je navodno ponudio PSG-u 130 miliona eura i Garetha Balea ili Jamesa Rodrigueza, ali još nije dobio odgovor.

Učitaj još novosti