22. 06. 2019 - 13:36
TADIĆ ODLAZI IZ AJAXA, STIGLA NEVJEROVATNA PONUDA: Oni ga za...
907
Shares
TADIĆ ODLAZI IZ AJAXA, STIGLA NEVJEROVATNA PONUDA: Oni ga za njega nude 14 miliona godišnje

TADIĆ ODLAZI IZ AJAXA, STIGLA NEVJEROVATNA PONUDA: Oni ga za njega nude 14 miliona godišnje

Sport.ba
22. 06. 2019 - 13:36
0
Shares

Kineski Hebei u zimskom prijelaznom roku nije uspio dovesti Dušana Tadića iz Ajaxa, ali sada je jedan drugi kineski klub odlučio pokušati s većom ponudom koju će srpski nogometaš teško odbiti, piše srpski Mozzart Sport. 

Dalian Jifang je jednom od junaka ovogodišnje Lige prvaka ponudio trogodišnji ugovor tokom  kojeg bi zaradio čak 42 miliona eura, dakle oko 14 miliona eura godišnje.

Tadić je ove sezone pokazao da može igrati na najvišem nivou, zabio je 38 golova i dodao 24 asistencije, a jasno je da bi u Kini to samo dodatno došlo do izražaja. Osim Kineza, interes za Tadića pokazali su još Real, Bayern i Napoli. 

Ipak, sportski direktor Ajaxa, Marc Overmars, ostaje dosljedan u odluci da Tadić i sljedeće godine zaigra za klub iz Amsterdama. Hebei je ove zime za Tadića nudio odštetu od 25 miliona eura, ali to je glatko odbijeno. Sada je situacija bitno drugačija, Tadić si je u Ligi prvaka bitno podigao cijenu i odšteta o kojoj se piše puno je bliže brojki od 50 nego od 25 miliona eura. 

tadic

„Istina je da sam imao ponudu iz Kine, ali da bih igrao dobro moram biti sretan“, rekao je Tadić u ožujku za Mozzart Sport, ali sada se radi o bitno boljoj ponudi, koja bi ga možda mogla i usrećiti.

Na jednoj strani je i dalje sportski izazov, a na drugoj kineski miliona  i činjenica da bi u 31. godini mogao potpisati ugovor života i potpuno riješiti egzistenciju. Koliko je ponuda Daliana ozbiljna najbolje ilustrira činjenica da njihov najplaćeniji igrač, Marek Hamšik,  godišnje zarađuje 9 miliona eura. Dakle, Kinezima nije problem platiti. 

Dušan Tadić i njegov agent Miloš Malenović odluku će morati donijeti što prije zbog toga što kineski prijelazni rok počinje 1. jula i traje samo mjesec dana. 

Učitaj još novosti