22. 06. 2019 - 12:58
SLIJEDI RASPRODAJA, REAL SE ŽELI RIJEŠITI OVIH IGRAČA: Cilj je...
907
Shares
SLIJEDI RASPRODAJA, REAL SE ŽELI RIJEŠITI OVIH IGRAČA: Cilj je zaraditi 100 miliona eura

SLIJEDI RASPRODAJA, REAL SE ŽELI RIJEŠITI OVIH IGRAČA: Cilj je zaraditi 100 miliona eura

22. 06. 2019 - 12:58
0
Shares

Nakon što je Real Madrid iskoračio na tržište i doveo Luku Jovića, Edena Hazarda, Rodryga i Ferlana Mendya, došlo je vrijeme za prodaju igrača.

Prvi je na red došao vezni Marcos Lllorente prodan u Atletico Madrid za fiksnih 30 milijuna eura, te varijabilnih 10 milijuna. No, on neće biti jedini. Na sjeveru grada govori se o desetak igrača koja bi mogla skinuti bijeli dres.

Odlasci su sada glavna tema, a eventualna dodatna pojačanja pala su u drugi plan. Pojačanja neće biti na dnevnom redu do srpnja, a moguće niti do kolovoza. Generalni direktor Jose Angel Sanchez, glavni klupski operativac za transfere, prati situaciju na tržištu, pa će u skladu s njome djelovati. U ovom trenutku fokus je na Mateu Kovačiću, Jamesu Rodriguezu i Raulu de Tomasu, trojici igrača koja su bila posuđena prošle sezone, a čijim bi definitivnim odlascima u klupsku blagajnu sjelo oko 120 miliona eura. Tako se barem nada Sanchez.

Istek posudbe

Kovačiću za osam dana istječe jednogodišnja posudba u Chelsea, a londonski klub ga je navodno spreman otkupiti premda je FIFA kaznila klub zabranom registriranja novih igrača tokom aktualnog prijelaznog roka. Prošle sezone je bio već registriran kao igrač Chelseaja, pa bi to mogao biti argument za pravno rješenje tog problema. Prema Transfermarktu njegova cijena iznosi 35 miliona eura, a novine Marca navode kako bi Real Madrid za njega mogao dobiti oko 55 miliona eura. Italijanske novine Tuttosport tvrde da je zainteresiran Inter, za kojeg je nastupao od 2013. do 2015. godine.

zidane

- Inter za njega ne može platiti iznos kojeg bi mogao tražiti Real Madrid - kaže Carlo Bianci, talijanski dopisnik u Madridu koji godinama prati zbivanja u Interu.

Kovačić je prije godinu dana inzistirao na odlasku iz Madrida kako bi negdje drugdje dobio veću minutažu. Za Chelsea je nastupio u 51 utakmici, te je dva puta asistirao, no njegov dosadašnji trener Maurizio Sarri napustio je klub i otišao u Juventus. Jedan od kandidata za njegova nasljednika je Frank Lampard, aktualni trener Derby Countyja, čiji je stav o Kovačiću nepoznat. U Real Madrid se, pak, u međuvremenu vratio trener Zinedine Zidane, koji će zadržati okosnicu veznog reda Luku Modrića, Tonija Kroosa i Casemira, te pod čijim vodstvom Kovačić nije bio zadovoljan minutažom.

kovacic

Kovač nije htio

Na korak do odlaska iz Real Madrida je i ofenzivni vezni, Kolumbiijac James Rodriguez, nakon što mu je završila posudba u Bayernu, čiji trener Niko Kovač nije bio zainteresiran za otkup njegova ugovora. Njegov novi klub trebao bi biti Napoli, gdje je trener Carlo Ancelotti s kojim je već radio u Madridu.

Raul de Tomas nakon posudbe u Rayo Vallecanu pregovara s Benficom, no lisabonski klub odbija platiti 25 milijuna eura. Vezni Isco također je na izlaznim vratima. Premda Real Madrid nije zaprimio niti jednu službenu ponudu interesa za njega ima. Među njima iz i Milana, kojem je zanimljiv i Dani Ceballos, veznjak na kojeg Zidane nije računao kada je ranije vodio momčad. Krilni Lucas Vazquez svjestan je da će se teško izboriti za veću minutažu, a u klubu čekaju ponude prije nego odluče što s njime. Martin Odegaard, mladi Norvežanin koji nikada nije uspio ući u prvu momčad, mogao bi karijeru nastaviti u Leverkusenu. U četvrtak je viđen zajedno s ocem na aerodromu u Düsseldorfu na putu prema stadionu Leverkusenu, izvijestila je norveška televizija TV2.

Napoli se raspitivao i o bočnom Theu Hernandezu, kojeg je pratio prošle sezone. Stoper Nacho je zanimljiv Interu, no nije odlučio napustiti Santiago Bernabeu. Igrači Real Madrida dosad su odlučno odbijali pomisao o odlasku, no kako ljeto odmiče, a dolaze pojačanja, neki bi ipak mogli promijeniti mišljenje.

skysports-gareth-bale-4595683

Najatraktivniji transfer bio bi onaj Garetha Balea, no Real dosad nije dobio niti jednu ponudu za njega. Marca tvrdi da je bio ponuđen Niki Kovaču u Bayernu, no da je njemački prvak to odbio. Baleov zastupnik ističe kako će Velšanin i iduće sezone nositi dres Real Madrida.

Neki igrači koje bi Real Madrid mogao prodati ovog ljeta

GARETH BALE

Cijena: 60-70 miliona €

Interes: Man. United

MATEO KOVAČIĆ

Cijena: 55 miliona €

Interes: Chelsea, Inter

JAMES RODRIGUEZ

Cijena: 40 miliona €

Interes: Napoli

ISCO

Cijena: 60-70 miliona €

Interes: Milan

RAUL DE TOMAS

Cijena: 25 miliona €

Interes: Benfica

MARTIN ODEGAARD

Cijena: 15 miliona €

Interes: Bayer

NACHO

Cijena 25 miliona €

Interes: Inter

Zidane: Želimo igrače koji su spremni odmah

Trener madridske momčadi Zinedine Zidane je prvi put progovorio o momčadi za iduću sezonu.

- Ovo je nova sezona, važan pothvat u kojem se želimo vratiti i pobjeđivati - napomenuo je Zidane.

- Za nas nema godišnjeg odmora. Radimo kako bi sezona bila dobra - dodao je nakon što je klub doveo četvoricu novih igrača.

zidane

- Naš plan je kupovati igrače koji mogu biti spremni od početka sezone, koji se mogu pripremati s nama od prvog dana priprema - rekao je Zidane.

Zasad je nepoznato hoće li posegnuti za veznim Paulom Pogbom iz Mancherster Uniteda ili Christianom Eriksenom iz Tottenhama.

(Sportske novosti)

Učitaj još novosti