22. 06. 2019 - 09:05
KLOPP NAS JE SVE PREVARIO, NIŠTA OD MIRNOG LJETA: Baca tonu...
907
Shares
KLOPP NAS JE SVE PREVARIO, NIŠTA OD MIRNOG LJETA: Baca tonu novca na ova dva igrača

KLOPP NAS JE SVE PREVARIO, NIŠTA OD MIRNOG LJETA: Baca tonu novca na ova dva igrača

Sport.ba
22. 06. 2019 - 09:05
0
Shares

Liverpul će kupovati i pored prethodnih najava da će nakon potrošenih 200 miliona prošlog ljeta biti tihi na pijaci, odnosno da nema potrebe da jure one najbolje igrače.

Ali, prihodi, više od 400 miliona eura, samo od nagrada u Ligi prvaka i zarade od TV prenosa u PL pokazuju da klub uz nekoliko prodaja ponovo ima budžet od 200 miliona.

Klop navodno ima plan da dovede dvojicu fudbalera, ako proda Lovrena učiniće sve da se dokopa Kulibalija, spremni su da sruše Van Dajkov rekord i Senegalca plate oko 110 miliona. Napoli traži 150 što je klauzula za inostranstvo pa Redsi gledaju i ka De Lihtu koji je još neodlučan.

61685649-jurgen-klopp

Postoje dvije varijante za napad, odnosno ofanzivu. Jedan bi bila neočekivana kupovina Grizmana što bi pomerilo sve granice, navodno je Atletiko spreman da ga proda za manje od klauzule, ako mu propadne transfer u Barselonu, a druga vjerovatnija je povratak Kutinja. Navodno je Klop dao zeleno svjetlo, on smatra da bi se Brazilac lako ponovo uklopio u tim, da bi oplemenio vezni red i bio možda i ključ u borbi za titulu.

Ako Liverpul dovede dva igrača svjetske klase, štopera i ofanzivca čini se da će biti zastrašujuće dobar. U narednoj sezoni cilj je da se osvoji titula poslije 30 godina.

Učitaj još novosti