20. 06. 2019 - 13:31
SARRI ZVANIČNO NOVI TRENER JUVEA: Na svečanoj konferenciji se...
907
Shares
SARRI ZVANIČNO NOVI TRENER JUVEA: Na svečanoj konferenciji se pojavio u OVAKVOM IZDANJU, niko ne može da vjeruje! (VIDEO)

SARRI ZVANIČNO NOVI TRENER JUVEA: Na svečanoj konferenciji se pojavio u OVAKVOM IZDANJU, niko ne može da vjeruje! (VIDEO)

Sport.ba
20. 06. 2019 - 13:31
0
Shares

Maurizio Sarri je na svečanoj konferenciji za medije danas predstavljen kao novi trener Juventusa.

Rođeni Napolitanac preuzeo je Juventus nakon jedne sezone vođenja Chelseaja s kojim je osvojio treće mjesto u Premiershipu i Europa ligu. 

"Kad sam odlazio iz Napolija, želio sam raditi u inozemstvu. Uživao sam u Engleskoj, ali sam u jednom trenutku osjetio da se želim vratiti u Italiju. Nikad nisam vidio takvu želju jednog kluba da budem njegov trener. Ljudi su me dočekali raširenih ruku, a Juventus je najveći klub u Italiji. Ovo je kruna moje karijere u kojoj sam išao korak po korak. Serie C, Serie B, Serie A, Premier liga i sad Juventus", rekao je Sarri.

Novinari su ga pitali da usporedi tialijansku ligu s engleskom.

"Imamo jako dug put da dođemo do tog nivoa. Golema je razlika u infrastrukturi. Gostujući po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Atmosfera oko nogometa je također znatno drukčija. Ondje se porazi ne doživljavaju tako dramatično kao u Italiji, drukčiji je mentalitet", odgovorio je Sarri.

"Veselim se radu s Cristianom Ronaldom. Trenirao sam neke velike igrače u karijeri, ali takvog još nisam", dodao je novi trener Juventusa.

ronaldo1

Italijanskim novinarima neobično je bilo vidjeti Sarrija u odijelu jer je poznat po tome da na utakmice i press konferencije dolazi u klupskim trenirkama. No renome Juventusa ipak je zahtijevao svečaniji izgled, a novinare je zanimalo hoće li u odijelu biti i na klupi.

"O tome ćemo tek razgovarati. Zna se da ja baš nisam tip koji voli biti u sakou i kravati. Jasno mi je da je to obveza u ostalim klupskim aktivnostima, ali vidjet ćemo što će biti na terenu. Najvažnije je da me ovako starog ne pošalju golog na utakmicu", našalio se Sarri.

Učitaj još novosti