20. 06. 2019 - 08:28
NEYMARA TRAŽI I REAL MADRID: Perez za njega nudi OGROMNU...
907
Shares
NEYMARA TRAŽI I REAL MADRID: Perez za njega nudi OGROMNU CIFRU, ali i jednog igrača

NEYMARA TRAŽI I REAL MADRID: Perez za njega nudi OGROMNU CIFRU, ali i jednog igrača

Sport.ba
20. 06. 2019 - 08:28
0
Shares

PSG-ov predsjednik Nasser Al Khelaifi je u velikom intervjuu France Footballu kazao da je Neymar na prodaju ako za njega dođe prava ponuda, a nakon toga se odmah počelo pričati o njegovu povratku u Barcelonu.

Brazilac je Al Khelaifiju navodno rekao da se želi vratiti u klub iz kojeg nikad nije ni trebao otići, a vijest o njegovu mogućem povratku naišla je na odobravanje u Barceloni. Lionel Messi je, piše Mundo Deportivo, rekao predsjedniku kluba da učini sve kako bi vratio Neymara s kojim su on i Suarez činili ubojit Barcin napadački trojac.

Florentino Perez također želi Neymara, 27-godišnji Brazilac mu je tiha patnja još od 2013., kad je dolazio iz Santosa u Europu. Real je već tada bio vrlo blizu njegova potpisa, a navodno je Neymar već bio prošao liječnički pregled u Madridu, da bi ga Barcelona najvećem rivalu otela ispred nosa.

Zato Real ovu priliku ne želi propustiti pa je Mundo Deportivo u današnjem broju objavio da su Madriđani već poslali PSG-u ponudu od 130 milijuna eura plus još jednog igrača po izboru. U obzir dolaze Gareth Bale i James Rodriguez koji se ne uklapaju u Zidaneove planove. Bale se nikad nije uspio nametnuti u Realu, a James je zadnje dvije godine bio na posudbi u Bayernu koji ga nije želio otkupiti.

neymar1

Osim toga, Real je Neymara spreman plaćati 30 miliona eura, što je samo šest manje od plaće koju je imao u Parizu. Barcelona mu toliko ne može dati, ali ona ima puno veći adut - emociju.

Neymar je Realu važan iz marketinškog kuta. Odlaskom Cristiana Ronalda klub je izgubio megazvijezdu koja je donosila golem profit, a jedini igrač kojeg u Madridu vide kao adekvatnu zamjenu, osim Messija, jest Neymar. Francuski Le Parisien je jučer objavio da PSG od Barcelone traži čak 300 miliona eura za Brazilca. Ta cijena nije realna pa se procjenjuje da će Neymar svoj novi klub stajati najviše 200 miliona, koliko je Real i ponudio.

Učitaj još novosti