19. 06. 2019 - 23:21
DETALJI HAPŠENJA 64-GODIŠNJAKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO SALE:...
907
Shares
DETALJI HAPŠENJA 64-GODIŠNJAKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO SALE: Slučaj trese planetu, evo šta se dogodilo

DETALJI HAPŠENJA 64-GODIŠNJAKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO SALE: Slučaj trese planetu, evo šta se dogodilo

Sport.ba
19. 06. 2019 - 23:21
0
Shares

Tokom poslijepodnevnih sati ove je srijede uhapšena osoba koja se tereti za smrt Argentinca Emiliana Sale.

Tragedija koja je potresla nogometni svijet tako je dobila svoj nastavak, a sve je dio široke istrage koja još uvijek traje oko ovog nesretnog događaja.

Kako javljaju mediji s Otoka, uhapšen je 64-godišnji muškarac iz sjevernog Yorkshirea. Identitet prvoosumnjičenog kojeg se tereti ubojstvo za avionsku nesreću iz januaru ove godine nije otkriven.

Ispitivanje 64-godišnjaka trajalo je nekoliko sati, ali budući da trenutno surađuje s policijom u Dorsetu, omogućeno mu je da se brani sa slobode.

"Proveli smo veliku istragu vezanu uz okolnosti oko smrti gospodina Sale i nastavljamo i dalje raditi s našim partnerima. Dio istrage je i razmatranje te traženje svih dokaza koji bi mogli ukazati na nezakonite aktivnosti. Kao rezultat istrage, danas smo uhapsili 64-godišnjeg muškarca iz područja Sjevernog Yorkshirea zbog sumnje na ubojstvo nezakonitim činom. On trenutno surađuje i pušten je iz pritvora", izjavio je inspektor Simon Huxter.

Podsjetimo, Sala je poginuo u siječnju u avionskoj nesreći svega nekoliko dana nakon kompletiranja 17 miliona eura vrijednog transfera iz Nantesa u Cardiff. Letio je privatnim avionom iz Nantesa u Wales kada je došlo do nesreće iznad Engleskog kanala.

Tek dvije sedmice kasnije identificirano je njegovo tijelo u ostacima aviona.

Tijelo Davida Ibbotsona, pilota letjelice koja se srušila, nikad nije pronađeno u olupini koju su privatni istražitelji pronašli početkom februara.

Učitaj još novosti