19. 06. 2019 - 23:11
CIFRA OD KOJE BOLI GLAVA: Evo koliko PSG traži za Neymara,...
907
Shares
CIFRA OD KOJE BOLI GLAVA: Evo koliko PSG traži za Neymara, Barcelona ozbiljna mušterija!

CIFRA OD KOJE BOLI GLAVA: Evo koliko PSG traži za Neymara, Barcelona ozbiljna mušterija!

Sport.ba
19. 06. 2019 - 23:11
0
Shares

Neymar je prije dvije godine senzacionalno za 222 miliona eura stigao iz Barcelone u PSG, koji je platio klauzulu iz njegovog ugovora i realizirao nevjerojatan transfer.

Ipak, za dvije sezone u Parizu Brazilac nije oduševio. Brojne ozljede, problematično ponašanje izvan terena i živciranje protivničkih igrača obilježili su dosadašnju Neymarovu eru na Parku prinčeva. Francuski prvak nije napravio iskorak u Ligi prvaka, a u međuvremenu ga je zasjenio čudesni Kylian Mbappé. 

Zato su se ovih dana katalonski mediji raspisali kako se 27-godišnji napadač želi vratiti u Barcelonu, koja nikad nije preboljela njegov odlazak. Priča oko mogućeg povratka na Nou Camp je aktualizirana, ali je PSG indirektno poručio što misli o takvom scenariju.

"Ako želite Neymara, platite 300 miliona eura", donosi vijest Le Parisien od neimenovanog izvora iz pariškog kluba, jasno aludirajući na to da PSG ne namjerava surađivati s Barcom koja nema namjeru platiti toliki novac za Brazilca. 

Iako Francuzi traže 300 miliona eura, nogometni opservatorij CIES iz Švicarske koji se bavi skupljanjem podataka, analizama i učincima nogometaša, procjenjuje Neymara na 124,7 miliona eura, što je manje od polovice iznosa koji traži PSG.

Kako se navodi, Neymar se povjerio prijateljima kako se želi vratiti na mjesto gdje je igrao najbolji nogomet, ali u Parizu imaju jasne zahtjeve. 

Ako bi se kojim slučajem dogodio njegov povratak za spomenutih 300 miliona eura Neymar bi ponovno pomjerio granicu i istovremeno držao dva rekorda za najskupljeg nogometaša ikad. 

 

Učitaj još novosti