19. 06. 2019 - 15:29
Bosnić odabrao putnike u Kinu: Očekuje nas naporan rad i...
907
Shares
Bosnić odabrao putnike u Kinu: Očekuje nas naporan rad i selektiranje tima za kvalifikacije za EURO

BH. KOŠARKAŠI NA JAKOM TURNIRU

Bosnić odabrao putnike u Kinu: Očekuje nas naporan rad i selektiranje tima za kvalifikacije za EURO

19. 06. 2019 - 15:29
0
Shares

Vedran Bosnić, selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine saopštio je spisak igrača za međunarodni pripremni turnir u Kini koji će se održati od 12. do 22. jula.

Na spisku su Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo i Abdulah Kamarić.

Zbog klubskih obaveza i zdravstvenih problema pripremni turnir u Kini propustiće Dario Drežnjak, Nedim Đedović, Ajdin Penava, Darko Talić, Haris Delalić, Draško Knežević, Alexa Gatarić, Nedim Buza, Karlo Matković i Jure Garza.

Odlukom selektora na put neće ići ni Edin Atić, Aleksandar Lazić, Miralem Halilović i Emir Sulejmanović. 

"U narednom periodu fokus će biti na mlađim igračima koji treba da dobiju što više prostora. Radujemo se novom okupljanju i kvalitetnom radu. Naš zajednički cilj je da u ovom razdoblju vidimo igrače koje nismo uspjeli vidjeti u novembru/februaru. Selekcija igrača u košarkaškom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naše mlade reprezentacije. Očekuje nas naporan radu Sarajevu i dosta utakmica u Kini koje će nam mnogo pomoći u selektiranju za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinje u novembru", rekao je Bosnić.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 28. juna u Sarajevu.

Učitaj još novosti