19. 06. 2019 - 15:05
Lojo: S Razom je to druga dimenzija, dobili smo mnogo s njom
907
Shares
Lojo: S Razom je to druga dimenzija, dobili smo mnogo s njom

PRIPREME ŽENSKE KOŠARKAŠKE SELEKCIJE

Lojo: S Razom je to druga dimenzija, dobili smo mnogo s njom

19. 06. 2019 - 15:05
0
Shares

S Razijom Mujanović ženska seniorska košarkaška reprezentacija BiH dobila je novu dimenziju. Rekao je ovo selektor bh. košarkašica Goran Lojo nakon završetka ljetnih mini-priprema bh. košarkašica.

Kombinovana bh. selekcija provela je skoro 20 dana zajedno. Odigran je velikih broj kontrolnih utakmica, a jedan od glavnih ciljeva je bio da se uoči kvalifikacija za Euro 2021. godine isproba nekoliko mladih igračica koje nastupaju u domaćem prvenstvu. Prema mišljenju selektora Loje, nekoliko njih je ispunilo očekivanja i pokazalo da se na njih može ozbiljno računati.

"Rezultatski na ovim pripremama nismo mogli nešto puno očekivati. Igralo je nekoliko standardnih reprezentativki. Priliku su dobile mlađe igračice koje do sada nisu igrale za seniorsku selekciju. Od njih osam, dvije-tri igračice su iskoristile svoju šansu", kazao je Lojo za Nezavisne.

Podmlađene "zmajice" odigrale su nekoliko prijateljskih utakmice. Igrale su protiv Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Latvije i Češke.

"Na pripremama smo bili bez osam standardnih igračica i igrali smo bez centarske linije. S Maricom Gajić i Džonkel Džons u novembru, kada počinju kvalifikacije, to će biti znatno drugačije. Cilj će biti odlazak na Evropsko prvenstvo", istakao je Lojo i dodao:

"S nama je sve vrijeme tim menadžerica Razija Mujanović i moram reći da to izgleda znatno drugačije. Unijela je pozitivnu energiju u ekipu i svi je poštuju. Gdje god smo bili, svi je poznaju, tako da je reprezentacija s njom dobila mnogo."

Na mini-pripremama našle su se: Milica Deura, Nikolina Džebo, Jovana Marković, Marina Džinić, Nikolina Zubac, Anida Ćorović, Sandra Azinović, Dragana Zubac, Milica Zeljković, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Gorjana Marjanović i Lejla Omerbašić.

Učitaj još novosti