19. 06. 2019 - 11:25
PREMIJERLIGAŠI NA IZNENADNOM SNIŽENJU: 11 zvijezda koje bi...
907
Shares
PREMIJERLIGAŠI NA IZNENADNOM SNIŽENJU: 11 zvijezda koje bi mogle otići ispod cijene, neki su planetarne zvijezde

PREMIJERLIGAŠI NA IZNENADNOM SNIŽENJU: 11 zvijezda koje bi mogle otići ispod cijene, neki su planetarne zvijezde

Sport.ba
19. 06. 2019 - 11:25
0
Shares

Eden Hazard bio je donedavno među ovim imenima, ali Chelsea ga je prodao za 100 miliona eura jer bi ga u ljeto 2020. godine izgubio bez odštete po isteku ugovora. Slično će morati postupiti vlasnici ove jedanaestorice u ljetnom prijelaznom roku ili riskirati da im odu bez odštete na koncu iduće sezone.

Svakako najzvučnije ime je David de Gea, golman Manchester Uniteda bio je u identičnoj situaciji na startu tekuće sezone, ali pristao je produljiti na sezonu i pol. To je privremeno spasilo Vragove, ali dugoročno su još u gabuli. Ponajbolji svjetski golman posljednjih godina mogao bi im pobjeći dogodine bez odštete, a ove bi ga mogli prodati, primjerice, PSG-u koji ga je već tražio.

degea

U odbrani su čak trojica igrača aktuelnog prvaka Evrope, Nathaniel Clyne, Joel Matip i Jamie Milner. Clynea vjerujemo nitko neće žaliti jer Klopp na njegovoj poziciji ima puno rješenja, a kako je proteklu sezonu proveo u Bournemouthu na posudbi, mogao bi tamo i ostati. Trenutna vrijednost po Transfermarktu mu je 12 miliona eura, ali crno-crveni će ga dobiti za oko devet, budu li ga željeli. Joel Matip je igrač kojeg Klopp često gura u vatru, ali nikako da se potvrdi kao stoper udarne 11-orice. Može se vratiti u Njemačku jer navodno ima nekoliko ponuda. Trenutno vrijedi 30 miliona eura, a odluče li se Redsi za prodaju sad, vjerojatno neće pogriješiti jer za takvog igrača je ovoliki iznos premija.

zlatan-ibrahimovic-joel-matip

Iskusni Milner po vokaciji je prije veznjak, ali zbog mogućnosti igranja na više pozicija stavili smo ga na lijevog beka. Kloppu dobro dođe njegova polivalentnost i iskustvo, ali u momčadi ima alternacija koliko hoćeš. Posljednji čovjek zadnje linije je najvrjedniji. Tottenhamov Toby Alderweireld bio je na radaru Manchester Uniteda u Mourinhovoj eri, ali Pocchetino nije želio prodati još jednu zvijezdu ligaškom rivalu. Trenutačna vrijednost je 40 milijuna eura, ali Spursi će morati prodati ispod cijene…

alderweireld

U veznoj liniji su dva Chelseajeva čovjeka, iskusni Willian i mladi Callum Hudson-Odoi. Prvi će vjerovatno dobiti novi ugovor u skorašnje vrijeme jer si Plavi ne mogu priuštiti odlazak još jedne zvijezde zbog suspenzije koju su im nametnule nogometne vlasti, a drugi će vjerovatno otići jer ga traži pola Evrope. Abramovič i društvo mogli bi spasiti barem nešto jer trenutno vrijedi 35 miliona eura.

willian

David Silva iz Manchester Cityja je iskusniji igrač i ne vrijedi previše, ali je za Guardiolu itekako bitan. Vjerojatno će odraditi ugovor s aktualnim engleskim prvakom do kraja pa se iduće sezone vratiti u domovinu. Tamo bi ga mogao dočekati Christian Eriksen, kojeg opasno zavodi Realov predsjednik Florentino Perez. Danac se spominje kao mogući posljednji kotačić u slagalici Zinedinea Zidana koji na Bernabeu gradi nove Galacticose. Dogovorena cijena je oko 115 miliona eura, a odbije li ga Levy prodati, a ovaj odbije produljiti ugovor, iduće sezone bit će ravno 0.

U špici je Liverpoolov slučajni heroj Divock Origi, koji je svjestan kako će teško izboriti udarni sastav kraj Kloppovog omiljenog trojca i najpametnije mu je, ali i klubu, pustiti ga ovo ljeto dok je na cijeni. U istoj situaciji je još jedan strijelac u ovogodišnjem finalu eurokupova, Olivier Giroud, koji je donio naslov Chelseaju u Europa ligi, piše Germanijak.

On je nešto stariji pa Plavi neće puno zaraditi na njegovoj prodaji, ali trenutačno je još svježe u mislima mogućih budućih poslodavaca radi forme u završnici evropske sezone.

2

Učitaj još novosti