19. 06. 2019 - 10:24
LEONARDO PRAVI STRAŠAN TIM U Pariz stiže OVA ZVIJER, ovo je...
907
Shares
LEONARDO PRAVI STRAŠAN TIM U Pariz stiže OVA ZVIJER, ovo je samo početak stvaranja moćne momčadi

DOUGLAS COSTA NA METI PARIŽANA

LEONARDO PRAVI STRAŠAN TIM U Pariz stiže OVA ZVIJER, ovo je samo početak stvaranja moćne momčadi

Sport.ba
19. 06. 2019 - 10:24
0
Shares

Povratnik na funkciju sportskog direktora PSG-a, Brazilac Leonardo, već je počeo razrađivati taktiku koja bi trebalo da rezultira dolaskom njegovog zemljaka Douglas Coste u Francusku.

U tu svrhu već se sreo sa Costinim agentima i predočio im želju da dovede fudbalera koji je dvije sezone proveo u Torinu, ali nije uspio nametnuti se kao siguran član startnih 11 i zato razmišlja o promijeni sredine.

skysports-douglas-costa-juventus-4319589

Na ruku mu idu i nagovještaji da mu novi trener Maurizzio Sarri ne bi pravio probleme i dozvolio bi mu odlazak, međutim, to je tek prvi u nizu koraka koje valja ispuniti prije prelaska u PSG.

Drugi je da zeleno svijetlo upale čelnici "Stare dame", mada se prema tvrdnjama italijanskih medija ne očekuje da budu pohlepni, već će gledati samo da izvuku 40 miliona eura uloženih u Costin potpis kada je dolazio iz Bayerna. Treći podrazumijeva platu, za koju Douglas očekuje da bude veća nego u Torinu, gdje zarađuje 6 miliona eura po sezoni.

douglas-costa-bayern

Naravno, Parižani to mogu platiti i zato stižu pozitivni signali sa svih strana da bi se posao mogao realizirati. Mediji u Francuskoj podsjećaju i na činjenicu da je tokom prvog mandata Leonardo bio izuzetno uspješan u dovođenju igrača iz Serije A, o čemu svjedoče potpisi Ibrahimovića, Cavanija, Thijaga Silva, Thijaga Motte, Verattija, Lavezzija.

Učitaj još novosti