15. 06. 2019 - 10:04
APENINI NA NOGAMA Juventus pravi posao godine: Dovest će...
907
Shares
APENINI NA NOGAMA Juventus pravi posao godine: Dovest će Ronaldu saigrača iz snova - s njim žele uzeti sve trofeje!

ICARDI STIŽE UMJESTO DYBALE

APENINI NA NOGAMA Juventus pravi posao godine: Dovest će Ronaldu saigrača iz snova - s njim žele uzeti sve trofeje!

Sport.ba
15. 06. 2019 - 10:04
0
Shares

Mauro Icardi nema apsolutno nikakvu budućnost u Interu. Navodno mu Antonio Conte neće dozvoliti ni da počne pripreme s Nerazzurrima, a priča se da Argentinac namjerno odbija transfer. Naime, tako će pokušati dovesti klub pred svršen čin.

nainggolanicardi

U svakom slučanju, bivši kapiten drži ključ prelaznog roka, Marotta nije želio da odgovori na pitanje šta će se desiti, ako do početka priprema ne prodaju Icardija, a čak i da ga Juventus kupi, mora da se oslobodi Higuaina što neće biti nimalo lako...

higuain

Italijanski Sport Mediaset piše kako je u pripremi transfer godine u Serie A. Paolo Dybala otišao bi iz Juventusa u Inter, dok bi Icardi išao u suprotnom smjeru. Razmjena je to koja ima smisla za oba kluba iz nekoliko razloga.

Dybala nije reagirao najbolje prošle sezone u paru sa Cristianom Ronaldom u napadu pa u Juventusu smatraju kako bi Icardi koncepcijski bolje odgovarao uz Portugalca. Osim toga Maurizio Sarri je navodno veliki fan njegove igre, a ovih dana se očekuje samo službena potvrda Juventusa o njegovom angažmanu na mjesto glavnog trenera.

dybala

S druge strane, ovo bi bio dobar posao za Inter zbog narušenih odnosa s Icardijem prošle sezone zbog pregovora oko novog ugovora. Inter mu je oduzeo kapitensku vrpcu nakon što je Argentinac odbijao igrati za njih pravdajući se da ima ozljedu koljena. Dybala je i dalje sjajan igrač i u Inter bi bili prezadovoljni kada bi ga mogli dovesti umjesto Icardija.

Učitaj još novosti