14. 06. 2019 - 09:31
BARCELONA OHLADILA, IZVISIO I PSG: Stigla ponuda od 95 miliona...
907
Shares
BARCELONA OHLADILA, IZVISIO I PSG: Stigla ponuda od 95 miliona funti, OVO JE NOVI GRIEZMANNOV KLUB!

MANCHESTER UNITED GA SILNO ŽELI

BARCELONA OHLADILA, IZVISIO I PSG: Stigla ponuda od 95 miliona funti, OVO JE NOVI GRIEZMANNOV KLUB!

Sport.ba
14. 06. 2019 - 09:31
0
Shares

Antoine Griezmann je jasno pokazao da želi napustiti Atletico Madrid ovog ljeta. Pet godina nakon što je prešao u Atletico Madrid za 24 miliona funti, bivši napadač Real Sociedada je prošlog mjeseca objavio svoju namjeru za novim izazovom.

Od tada je samo pitanje vremena kada će se mjeseci glasina koje povezuju Griezmanna s Barcelonom ostvariti. Ipak, nije bilo tako jednostavno. U stvari, ranije ove sedmice činilo se da Griezmann nije bio bliži Barceloni, prije nego što je najavaio kraj svog vremena u Atleticu.

antoine-griezmann-cropped12aubwicqj2eu1j74pkpmwpf67jpg

Kada je predsjednik Atletico Madrida Enrique Cerezo davao izvještaj o situaciji Griezmanna i Barcelone, odgovorio je: “Niko iz Barce me nije kontaktirao.”

Nadalje, smatra se da je interes s "Nou Campa" ohladio kao odgovor na sklonost kluba da umjesto toga namami Neymara iz PSG-a. Griezmann se doimao manje sigurnim u svoju budućnost nakon što je Francuska u utorak pobijedila Andoru sa 4-0 u kvalifikacijama za Euro 2020.

griezmann-atletico

“Ne znam hoću li ostati uLa Ligi”, rekao je novinarima.

“Znam gdje želim ići. Također sam zainteresiran da ovo završim što prije moguće.”

Bez obzira na stanje, Griezmann bi mogao imati više od jedne opcije u ovom slučaju. To je zato što "Sun" tvrdi da je Manchester United spreman poslati 95 miliona funti u Atletico u kasnom pokušaju da dovedu pobjednika Svjetskog prvenstva 2018. godine.

hernandez-griezman

Crveni vragovi su na tržištu za plodnog napadača i trebali bi imati gotovinu s Romelu Lukakuom i Paul Pogbom koji bi trebali otići do kraja ljeta. Međutim, nema jamstva da "Old Trafford" trenutno predstavlja primamljivu opciju.

Griezmann – čiji će transfer zasigurno biti najveći u njegovoj karijeri – vjerovatno se neće zadovoljiti ni manje ni više od njegovih zahtijeva za plaćom od 450.000 funti sedmično, pogotovo za igranje nogometa u Evropskoj ligi.

francuska-varane-umtiti-pogba-griezmann

SItuacija savršeno obuhvata izazov s kojim se trenutno suočava Ole Gunnar Solskjaer.

Učitaj još novosti