14. 06. 2019 - 08:24
SAN JE POSTAO JAVA Raptorsi su novi prvaci, prekinuta...
907
Shares
SAN JE POSTAO JAVA Raptorsi su novi prvaci, prekinuta dominacija Ratnika

NBA PLAY-OFF

SAN JE POSTAO JAVA Raptorsi su novi prvaci, prekinuta dominacija Ratnika

Sport.ba
14. 06. 2019 - 08:24
0
Shares

Košarkaši Toronto Raptorsa novi su prvaci NBA košarkaške lige! San je postao java, kanadski sastav je na krovu svijeta.

Oni su noćas u dramatičnoj, šestoj utakmici savladali u gosima prošlogodišnje šampione Golden State Warriorse sa 114:110 i došli do konačnih 4-2 u finalnoj seriji.

Ovo je prvi put u historiji da je šampionsku krunu osvojila ekipa koja nije iz Sjedinjenih Američkih Država.

toronto

Ključni trenutak vrlo neizvjesne utakmice bila je povreda Klaya Thompsona pred kraj treće četvrtine. Thompson, koji je do tog trenutka bio najefikasniji igrač s 30 poena napustio je parket na štakama, baš kao što je bio slučaj s Kevinom Durantom na prethodnoj utakmici.

U ekipi Raptorsa čak četiri igrača ubacili su 20 i više poena, u prvom poluvremenu briljirao je Kyle Lowre koji je na kraju ubacio  26 poena, dok je u drugom dominirao Fred VanVlest sa 22 poena. Sjani su bili i Pascal Siakam (26 poena, 10 skokova), kao i Kavwhi Leonard, koji je po drugi put u karijeri  proglašen MVP-om Play Off-a.

Pored Thompsona, u poraženoj ekipi sjajnu partiju je pružio veteran Andre Igoudala s 22 poena, kao i Draymond Green koji je imao triple-double učinak. Curry je dodao 21 poen uz vrlo loš procenat šuta. 

Podsjetimo ekipa Golden State Warriorsa osvojila je tri od posljednje četiri titule neslužbenog prvaka svijeta u košarci. 

 

Učitaj još novosti