13. 06. 2019 - 15:47
KAKAV POTEZ FRANCUZA: Navijač ga žestoko rasistički vrijeđao,...
907
Shares
KAKAV POTEZ FRANCUZA: Navijač ga žestoko rasistički vrijeđao, Pogba ovako uzvratio

KAKAV POTEZ FRANCUZA: Navijač ga žestoko rasistički vrijeđao, Pogba ovako uzvratio

Mahir Suljagic (Sport.ba)
13. 06. 2019 - 15:47
0
Shares

Igrač Manchester Uniteda i francuske reprezentacije Paul Pogba ovih je dana dao zanimljivu izjavu u vezi rasizma s kojim se lično susreo po završetku jedne utakmice dok je nosio dres Juventusa.

"Da, imao sam iskustva s rasizmom. Kad vidim reakcije ostalih, promislim o tome bi li ja to napravio ili ne. Tužno je to vidjeti bilo gdje, pa tako i na fudbalskim terenima. Kad navijači koji to čine u svojim ekipama imaju igrače crne rase, onda je još tužnije. Takvi ne poštuju ni igrača ni tim. Ne znam što im je tačno u tim glavama - jesu li rasisti ili te ne mogu prihvatiti ili pak samo žele da igraš bolje. Vidim i čujem mnogo toga, ali na sve se samo nasmijem", kaže Pogba.

paul-pogba

Rasizam je još uvijek veliki problem u svijetu pa tako i na zelenim travnjacima. Navijači se u nerijetkim situacijama odlučuju da na najgori način uvrijede protivničke igrače koji su tamnoputi, što kod istih izaziva gnjev.

pogba-dybala

"Igrali smo protiv Fiorentine i ušao sam s klupe kad je neko počeo oponašati glas majmuna. Pitao sam se: Zašto? Poslije utakmice dao sam mu svoj dres i svi su bili sretni i pljeskali. Molim se za takve ljude i pokušavam objasniti ljudima da u sportu treba uživati. Razumijem da žele pobjedu svog tima, ali postoje i drugi načini za dobivanje pažnje. Napraviti nešto poput 'hukanja' u 2019. godini je 'nisko', stvarno nisko", dodao je veznjak Francuske reprezentacije.

Učitaj još novosti