12. 06. 2019 - 10:48
Totalni remont u Madridu: Zidane rekao konačno DA, poker asova...
907
Shares
Totalni remont u Madridu: Zidane rekao konačno DA, poker asova dobio zeleno svijetlo za odlazak

BIĆE OVO NOVI REAL

Totalni remont u Madridu: Zidane rekao konačno DA, poker asova dobio zeleno svijetlo za odlazak

Sport.ba
12. 06. 2019 - 10:48
0
Shares

Ovo ljeto već sada je iznimno prometno u Madridu, ali kako stvari stoje moglo bi biti još prometnije. U moru silnih informacija o iznosima transfera mi smo se odlučili voditi transfermarktom, koji kaže kako si je Real Madrid za narednu sezonu osigurao četiri pojačanja koje je ukupno platito 255 miliona eura!

Eden Hazard stigao je za 100, Luka Jović za 60, Eder Militao za 50 te Rodrygo za 45 miliona eura. Međutim, tu nije kraj!

jovic

Vjerovali ili ne, čak ni Kraljevi iz Madrida ne mogu samo kupovati bez da nešto prodaju, pa bi tako u naumu da namaknu još pokoji euro za igrače koje bi Zidane također volio vidjeti u bijelom dresu (Pogba, Mendy, Ndombele, Eriksen) Real Madrid bi u skorijoj budućnosti mogli napustiti igrači kojima je Zidane ostao razočaran ili koji jednostavno kod njega ne bi bili u prvom planu.

hazard-i-pogba

Kako prenosi španski novinar Manu Carreno, Zinedine Zidane dao je zeleno svijetlo za odlazak četvorice velikih igrača, a oni su: Lucas Vazquez, Isco, Gereth Bale i Marco Asensio. Prodajom ovog pokera asova u Madridu bi zasigurno namakli dodatna sredstva s kojima bi si mogli osigurati pokoje novo pojačanje.

Lucas je igrač koji je nerijetko svojim ulaskom s klupe unio živost u momčad, te je uvijek „tu negdje“ kada Real napada. Iznimno je zanimljiva informacija kako je proteklih sezona Vasquez bio „najkreativniji“ igrač Reala budući da u nešto manje od 7000 minuta na terenu ima 40 asistencija. Nadalje, u svim utakmicama prošlih sezona u kojima je imao 90 minuta, Lucas je svaki put istrčao preko 11 kilometara na utakmici, što je jasni pokazatelj njegove igre. Iako su u Realu spremni odreći se ovog krilnog veznjaka upitno je koliko će drugi klubovi biti spremni ponuditi za njega, te hoće li zadovoljiti momčad iz Madrida.

Nema momčadi na ovom svijetu koja ne bi htjela, i koja nije zainteresirana za Isca. Dugo se špekuliralo o njegovom odlasku u Juventus, ali nakon što je pred godinu dana Cristiano otišao u Juve, mnogi su očekivali da će Isco napokon odahnuti te kako će ovo biti njegova sezona. Na njegovu žalost to se nije ostvarilo, te je ove sezone upisao 37 nastupa, a njima je nadodao šest pogodaka. Puno premalo za igrača kao što je ovaj Španac.

Gareth Bale jedna je od najvećih zvijezda i najskupljih igrača u Real Madridu. Nakon razočaravajuće sezone upravo je ovaj Velšanin bio najviše na udaru kritika pa je lako moguće da napusti klub u ovom prijelaznom roku. Interesenata za njega nikada ne manjka, a najizglednije djeluju posljednje informacije koje govore kako, ako preseli, njegova budućnost bi trebala biti vezana uz Otok.

Za kraj treba nadodati kako i jedna od najboljih izdataka madridske škole nogometa, fantastični Marco Asensio, također razmišlja o promjeni sredine. Predodređen da postane nova desetka, da s vremenom stigne do statusa kakvog su imali Casillas ili Raul, ovaj mladi as davao je naznake da se u njegovom slučaju radi o vanserijskom talentu za kojeg je samo pitanje vremena kada će eksplodirati i postati jedan od najboljih. Na njegovu žalost, ali i cijelog Real Madrida, to se još uvijek nije dogodilo te je lako moguće da od sljedeće sezone dres Reala zamijeni nekim drugim, a kako sada stvari stoje najbliži njegovom potpisu je Inter.

U svakom slučaju temperature ovog ljeta prema mnogim prognozama doseći će vrhunac, ali nakon svih ovih ulaznih i potencijalnih izlaznih transfera u Madridu pretpostavljamo kako će ove godine tamo biti zaista rekordno, te se svi navijači Reala već sada moraju pripremiti na velike i šokantne novosti koje će u narednim mjesecima doći.

Učitaj još novosti