09. 06. 2019 - 11:50
ČISTKA U ARSENALU Potvđreno - ovih sedam imena je već...
907
Shares
ČISTKA U ARSENALU Potvđreno - ovih sedam imena je već prekriženo! Slijedi veliki remont ekipe

NA ZVANIČNOJ STRANICI OBJAVILI

ČISTKA U ARSENALU Potvđreno - ovih sedam imena je već prekriženo! Slijedi veliki remont ekipe

Sport.ba
09. 06. 2019 - 11:50
0
Shares

Arsenal je na svojoj službenoj stranici objavio listu igrača koji će napustiti klub krajem ovog mjeseca. Riječ je o čak sedam igrača, a ubjedljivo najveća zvijezda među njima je Danny Welbeck.

Engleski napadač je na Emirates stigao iz Manchester Uniteda 2014. godine za 16 miliona funti, ali se nije baš proslavio u dresu ‘Topnika’ u proteklih pet sezona, tokom kojih je imao brojne probleme s povredama.

welbeck4

Ukupno je van terena zbog povreda izostao 774 dana, što je više od dvije godine, a propustio je ukupno 123 utakmice. Klub napušta nakon samo 32 postignuta gola u 126 nastupa u svim takmičenjima. Pored njega, odlaze i Petr Čech, Stephan Lichtsteiner, Cohen Bramall, Julio Pleguezuel, Aaron Ramsey i Charlie Gilmour.

Sportski direktor kluba Raul Sanllehi o odlasku Welbecka je izjavio: “Situacija je bila slična Ramseyevoj. Ovog ljeta smo pregovarali s njim kako bismo vidjeli da li želi ostati, ali odlučio je otići nakon isteka ugovora, što poštujemo.”

cechOd ostalih igrača s liste, Petr Čech odlazi u više nego zasluženu penziju, koju će po svemu sudeći započeti u svom bivšem klubu Chelseaju gdje bi mogao preuzeti funkciju sportskog direktora. Aaron Ramsey je već dogovorio odlazak u redove talijanskog prvaka Juventusa, dok još uvijek nije poznato što će se dogoditi s Lichtsteinerom.

Učitaj još novosti