08. 06. 2019 - 08:28
Kolarov očajan nakon katastrofalnog poraza Srbije
907
Shares
Kolarov očajan nakon katastrofalnog poraza Srbije

Kolarov očajan nakon katastrofalnog poraza Srbije

Sport.ba
08. 06. 2019 - 08:28
0
Shares

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov bio je potpuno očajan nakon teškog poraza od Ukrajine u Lavovu u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Ukrajinci su u potpunosti nadigrali Srbiju u svim segmentima nogometne igre, bili su motiviraniji, rastrčaniji i željeli su tu pobjedu više nego gosti. Rezultat je vrlo lako mogao biti još teži i bolniji po Srbe.

"Apsolutno smo poniženi. Jedna od najgorih utakmica u karijeri, ne znam ni što reći. Sigurno najgora utakmica otkako ja gledam reprezentaciju, gore i od onog poraza od Argentine 2006. godine. Dobro da je završilo samo 5:0", kazao je utučeni Kolarov.

Srbija nema previše vremena za oporavak. Već u ponedjeljak je, u prilično nezgodnom trenutku, čeka utakmica s Litvom.

"Najviše bih volio da se sve završi danas, da nema Litve za dva dana, ali treba dići glavu. Ne znam kako dalje, nije problem 5:0, nego što su oni dominirali u svakom segmentu igre. Svih naših 11 igrača su bili katastrofa. Ovim porazom sve smo zakomplicirali, jako je teško."

Kolarov se osvrnuo na taktičku sliku svoje ekipe.

"Dosta slabo taktički, kratke linije... Događaju se ovakve utakmice, nismo bili svoji od prve minute, oni su to iskoristili i pobijedili. Katastrofa... Kolektiv je problem. Bili su duplo bolji od nas. Imamo malo vremena i utakmica je pred nama, a ne izgleda kako treba", zaključio je Kolarov.

 

Učitaj još novosti