07. 06. 2019 - 09:10
POČELO JE STVARANJE MOĆNOG INTERA Conte dobio prvo pojačanje,...
907
Shares
POČELO JE STVARANJE MOĆNOG INTERA Conte dobio prvo pojačanje, biće oduševljen: Na Meazzu stiže jedan od najtraženijih igrača Evrope

BARELLA VRLO BLIZU DOLASKA

POČELO JE STVARANJE MOĆNOG INTERA Conte dobio prvo pojačanje, biće oduševljen: Na Meazzu stiže jedan od najtraženijih igrača Evrope

Sport.ba
07. 06. 2019 - 09:10
0
Shares

Antonio Conte je odmah po preuzimanju Intera zasukao rukave i sigurno će ovog ljeta imati pune ruke posla. Italijan ima zadatak vratiti Nerazzurre na stare staze slave, što uopće neće biti nimalo lahko.

Juventus, njegov bivši klub, ima apsolutnu dominaciju na Apeninima i teško će se to skoro prekinuti. Međutim, na "Meazzi" žele iskorak i u Evropi, pa je sasvim jasno da Interu slijedi velika rekonstrukcija.

inter-brozovic-vecino

Edin Džeko, Romelu Lukaku, Gareth Bale, Aleksandar Kolarov, Mateo Kovačić... Samo su neka od imena koja se povezuju s mogućim dolaskom. U međuvremenu, čini se da je osigurano prvo veliko pojačanje.

dzeko

Naime, sportski direktor Cagliarija, Marcelo Carli, potvrdio je da su u pregovorima oko odlaska sjajnog mladog veznjaka Nicola Barellle u redove Intera. Upravo on bi trebao biti prvo pojačanje u Conteovoj eri na "Meazzi".

Italijanski mediji tvrde da klub sa Sardinije traži čak 50 miliona eura za usluge Barelle, dok su Nerazzurri spremili 35 miliona i mladog defanzivca Alessandra Bastonija.

barella-home-cagliari-2017-2018

“Pregovori su u tijeku, oni su veoma zainteresovani i nema razloga da to demantujemo. Bespotrebno je da ulazimo u detalje, ali razmjenu ćemo prihvatiti samo ako ona bude odgovarajuća. Moramo pronaći dogovor oko cijene, razmjena u ovom trenutku nije prioritet za nas”, otkrio je Carli.

Istina, Barellu prate brojni klubovi, ali mladi vezista je fan Intera još od dječačkih dana i sigurno da bi mu potpis za milanskog velikana bio ispunjenje snova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti