07. 06. 2019 - 07:40
BRITANCI I TALIJANI TVRDE Guardiola dovodi savršeno pojačanje...
907
Shares
BRITANCI I TALIJANI TVRDE Guardiola dovodi savršeno pojačanje iz Juventusa: Samo mu još on treba za 'dream team'

JOAO CANCELO NA METI GRAĐANA

BRITANCI I TALIJANI TVRDE Guardiola dovodi savršeno pojačanje iz Juventusa: Samo mu još on treba za 'dream team'

Sport.ba
07. 06. 2019 - 07:40
0
Shares

Manchester City stigao je uz dosta muka do naslova prvaka Engleske. Liverpool je bio žestok rival, ali Pep Guardiola izgurao je do titule.

U Ligi prvaka Građane je neočekivano zaustavio Tottenham, a španski trener želi dodatno ojačati tim kako mu se ne bi desile slične situacije naredne sezone.

106582829-pep-guardiola-pa

Mnogi smatraju da je Pep već napravio "dream team", ali mjesta za napredak uvijek ima. Većina pak tvrdi da se to posebno odnosi na odbranu.

Poznato je da Katalonac insistira da njegovi odbrambeni igrači moraju znati "igrati lopte", a ne samo udarati. Moraju maltene biti potkovani kao najbolji vezjaci, pa mu je fokus u pronalaženju adekvatnih rješenja za oba pravca.

jsas-cancelo

I jedno od njih je našao u Juventusu. Prema navodima italijasnkih, ali i britanskih medija, učinit će sve da dovede Joao Cancela, velikog prijatelja Cristijana Ronalda.

Prema navodima, visina odštete je oko 50 miliona eura. Također, spominje se i visina transfera od 40 miliona eura uz dolazak također defanzivca Danila, ali Juventus nije zainteresovan za tu opciju.

ronaldo-cancelo-juventus

Portugalski bek bi na mjestu desnog beka istisnuo s te pozicije reprezentativca Engleske Kyle Walkera, koji baš i nije pretjerano oduševio Pepa.

walker-city

(Sport.ba)

Učitaj još novosti