06. 06. 2019 - 20:23
KAKAV ŠOK ZA MANCHESTER CITY, IZ JUVENTUSA JEDVA DOČEKALI:...
907
Shares
KAKAV ŠOK ZA MANCHESTER CITY, IZ JUVENTUSA JEDVA DOČEKALI: Izbacit će ih iz Lige prvaka?

KAKAV ŠOK ZA MANCHESTER CITY, IZ JUVENTUSA JEDVA DOČEKALI: Izbacit će ih iz Lige prvaka?

Sport.ba
06. 06. 2019 - 20:23
0
Shares

Juventus još nije potvrdio Maurizija Sarrija za trenera, a razlog leži u tome što čekaju rasplet situacije oko Manchester Cityja.

Italijani pišu da ako se stvar za engleskog prvaka odvije negativno i klub ostane bez plasmana u Ligu prvaka od 2020./2021., tada Pep Guardiola dolazi na njihovu klupu jer mu se aktivira klauzula po kojoj može besplatno otići.

UEFA je nedavno pokrenula istragu protiv Cityja zbog financijskih neregularnosti, a danas je odlučeno da su krivi.

Navodno je City zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila oko financijskog fair-playa.

pep-guardiola

Ovaj je klub navodno dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

City je odmah uputio žalbu Arbitražnom sudu za sport (CAS) u Lausanneu. Tom žalbom žele spriječiti potencijalno izbacivanje iz Lige prvaka od sezone 2020./2021.

Ako Komisija za financijsku kontrolu UEFA-e (ICFC) Cityja proglasi krivim, onda klub neće imati pravo nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Tada dolazimo do zaključka da je Guardiola krenuo prema Italiji, gdje ga čeka bogat ugovor.

Učitaj još novosti