05. 06. 2019 - 12:07
BOKSER TYSON FURY OTKRIO: Evo zašto je Ruiz pobijedio Josuu,...
907
Shares
BOKSER TYSON FURY OTKRIO: Evo zašto je Ruiz pobijedio Josuu, OSTAVIO SVE U ČUDU!

BOKSER TYSON FURY OTKRIO: Evo zašto je Ruiz pobijedio Josuu, OSTAVIO SVE U ČUDU!

Sport.ba
05. 06. 2019 - 12:07
0
Shares

Tyson Fury je emisiji ESPN-a Now or Never najavio svoju borbu protiv Toma Schwarza u Las Vegasu za 10 dana.

Također je komentirao najveći šok u boksačkom svijetu ove godine kada je Andy Ruiz prošlog vikenda nokautirao Anthonyja Joshuu i tako postao vlasnik tri od četiri najveća teškaška pojasa na svijetu.

Niko nije mislio da Meksikanac može iznenaditi britanskog šampiona, najviše zbog razlike u izgledu jer Ruiz ima viška kilograma, a Joshua mišiće na svakom dijelu tijela. Fury je objasnio zašto to nije toliko bitno.

"Gledao sam borbu s 15 prijatelja i svi su govorili kako će ga Joshua srušiti u prve dvije runde, pogledajte kako Ruiz izgleda, a ja sam samo odgovorio da ne treba suditi knjigu po koricama. U teškaškim borbama u boksu nije toliko bitno je li borac mišićav ili debeo. Jer dovoljan je jedan udarac i sve je gotovo. A vidio sam da Joshua nije htio biti u ringu tu večer, gledao je uokolo, nije htio biti tamo. Od prve runde sam vidio što će se dogoditi, AJ nije imao znoja po sebi, a Ruizov stil mu nije odgovarao. Znao sam da će ga nokautirati. Nije bitno koliko si jak, koliko utega možeš podići, ako ne želiš biti tamo, nemaš šanse", kaže Fury pa nastavlja o potencijalnom revanšu:

"Stilovi čine boksačke mečeve, a Ruizov stil jednostavno ne odgovara Joshuinom. Ako dođe do revanša, mislim da će Ruiz opet pobijediti i da bi ga svaki put pobijedio."

 

 

Učitaj još novosti