05. 06. 2019 - 08:59
ZAKAZAN UFC SPEKTAKL! KHABIB SE VRAĆA U RING: Evo ko mu je...
907
Shares
ZAKAZAN UFC SPEKTAKL! KHABIB SE VRAĆA U RING: Evo ko mu je protivnik

ZAKAZAN UFC SPEKTAKL! KHABIB SE VRAĆA U RING: Evo ko mu je protivnik

Sport.ba
05. 06. 2019 - 08:59
0
Shares

Ruski borac Habib Nurmagomdov vraća se u UFC ring poslije devetomesečne pauze, i to protiv rivala koji je uspostavio dominaciju upravo u odsustvu momka iz Dagestana, Amerikanca Dastina Poirijea.

Podsjetimo, bit će to Nurmagomedovu prva borba poslije one najčuvenije protiv Mekgregora u oktobru 2018, i pobjede nad Ircem, ali i incidenta koji je izazvao uskakanjem u publiku i tučom, zbog čega je dobio suspenziju od devet mjeseci.

U međuvremenu, Amerikanac Poirije je stupio na scenu, vezao pet pobjeda i nametnuo se kao ozbiljan rival, a u skladu sa stečenom reputacijom dobio je i protivnika po mjeri. Od 2013. Amerikanac je pretrpio dva poraza, jedan poenima, a drugi nokautom od ruke Konora Mekgregora.

U septembru ga čeka još jedan od rivala iz samog vrha UFC svijeta.

- Rekli smo Dastinu da će dobiti pravog rivala. Nismo znali Habibove planove, ali on je spreman za borbu - rekla je Dejna Vajt, predsjednica UFC organizacije.

Duel Poirijera i Nurmagomedova znači i da će Mekgregor morati da sačeka još neko vreme za revanš sa ruskim borcem.

Irac je nakratko bio završio karijeru poslije poraza od Nurmagomedova, ali je u međuvremenu obznanio povratak i spremnost da se revanšira velikom rivalu.

 

Učitaj još novosti