03. 06. 2019 - 13:48
I najvažniji član rekao "DA" reprezentaciji SAD-a: Ovo je...
907
Shares
I najvažniji član rekao

KAKAV ĆE TO BITI TIM

I najvažniji član rekao "DA" reprezentaciji SAD-a: Ovo je najjači tim u istoriji košarke koji u gradu kocke i bluda okuplja Greg Popovič!

03. 06. 2019 - 13:48
0
Shares

Aktuelni šampion sijveta u košarci, selekcija Sjedinjenih Američkih Država po svemu sudeći će i ove godine biti glavni konkurent za zlato na Svjetskom prvenstvu u Kini, naročito, jer će na klupi imati legendarnog Grega Popoviča, kao i superzvijezde NBA lige.

Od stručnog štaba koji čine greg Popovič i asistent Stiv Ker, inače trener aktuelnog šampiona NBA lige Golden Stejta, do igrača poput Hardena, Dejvisa i ostalih, jasno je da će malo ko, osim možda Srbije kako je najavio Kobi Brajant, moći da izađe na crtu Drim timu.

harden-curry

Od imena na koje Popovič računa prema preliminarnom spisku zavrti se u glavi:

Harison Barns, Bredli Bil, Dejvin Buker, Džimi Batler, Majk Konli junior, Demarkus Kazins, Stef Kari, Entoni Dejvis, Demar Derozan, Andre Dramond, Kevin Durant, Pol Džordž, Erik Gordon, Drejmond Grin, Blejk Grifin, Džejms Harden, Tobijas Haris, Gordon Hejvord, Kajri Irving, Lebron Džejms, Deandre Džordan, Kavaj Lenard, Damijen Lilard, Kevin Lav, Kajl Lauri, Si-Džej Mekolum, Kris Midlton, Viktor Oladipo, Kris Pol, Ajzea Tomas, Klej Tompson, Majls Tarner, Kemba Voker, Džon Vol, Rasel Vestbruk.

butler

Stiče se utisak da je potpuno svejedno ko će od ovih košarkaša u Kinu, jer bilo koja kombinacija i postava obećava. Ipak, polako se, prema informacijama dobro upućenog košarkaškog novinara Njujork Tajmsa, Marka Stajna, naziru konture tima SAD-a.

Kako se navodi, za igranje na Mundobasketu su se, za sada, odlučili Kemba Voker (Šarlot), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Džejms Harden (Hjuston) i Donovan Mičel(Juta), a jedno od iznenađenja u sastavu SAD moglo bi da bude pojavljivanje Zajona Vilijamsona, potencijalnog prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu.

Mnogi navijači ostaće uskraćeni za nastup Lebrona Džejmsa koji će okupljanje nacionalne selekcije propustiti zbog snimanja nastavka legendarnog filma Spejs Džem 2 u kojem će nastupiti umjesto Majkla Džordana, koji je igrao u prvom dijelu.

Takođe, očekuje se i kraj NBA finala poslije kojeg će biti poznato hoće li Stef Kari, Kevin Durent i Klej Tomspon čekirati kartu za Kinu. Zanimljivo, trening kamp SAD održaće se početkom avgusta, kada će se po prvi put sastati reprezentativci u Las Vegasu.

golden-state

Svjetsko prvenstvo u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra ove godine.

Učitaj još novosti