02. 06. 2019 - 19:48
Inter na balkanski pogon: Doveli prvo VELIKO pojačanje, glavna...
907
Shares
Inter na balkanski pogon: Doveli prvo VELIKO pojačanje, glavna meta je zapravo sjajni hrvatski reprezentativac

DŽEKO PRED POTPISOM

Inter na balkanski pogon: Doveli prvo VELIKO pojačanje, glavna meta je zapravo sjajni hrvatski reprezentativac

02. 06. 2019 - 19:48
0
Shares

Nedugo po službenom predstavljanju novog trenera Antonija Contea, uprava milanskog Intera je krenula punom parom u dovođenje pojačanja za sljedeću sezonu. Odlaskom Luciana Spallettija sve bliže napuštanju sjevera Italije je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, ali novi sportski direktor Beppe Marotta marljivo radi na potpisu novih pojačanja.

brozovic-perisic-pjanic

Ako je vjerovati talijanskim medijima, na čelu sa Sport Media Setom, Inter je dogovorio dolazak prvog od nekoliko pojačanja planiranih za ovo ljeto. Riječ je o napadaču Rome, Edinu Džeki, koji je već prije nekoliko dana pristao na uvjete milanskog kluba.

Džeko i Inter su dogovorili dvogodišnji ugovor prema kojemu bi bosanskohercegovački reprezentativac primao 4 miliona eura po godini, a preostalo je potom da se dva kluba dogovore oko odštete. Spomenuti izvor navodi kako je i taj detalj konačno riješen. Klub sa Giuseppe Meazze isplatit će 'Vučici' 13 i pol miliona eura na ime odštete, a igrač bi trebao biti predstavljen u ponedjeljak.

Međutim, tu uprava Intera ne misli stati kada su Romini igrači u pitanju. Gazzetta dello Sport piše kako prvak Europe iz 2010. godine želi dovesti i srpskog lijevog beka, Aleksandra Kolarova, a njegova cijena prema Transfermarktu trenutno iznosi 12 miliona eura, iako 'interisti' planiraju smanjiti cijenu.

Osim Kolarova, prenosi Tuttosport, trener Antonio Conte označio je jednog igrača kao glavnu želju ovog ljeta. Riječ je o hrvatskom reprezentativcu Mateu Kovačiću, koji je već jednom igrao u Interu. U Milan je Mateo stigao na zimu 2013. godine iz zagrebačkog Dinama za 11 miliona eura, da bi na ljeto 2015. godine otišao u Real za 38 miliona iste valute.

'Kova' još ne zna hoće li ga Chelsea otkupiti, poglavito ukoliko se ostvare slutnje talijanskih medija oko odlaska Maurizija Sarrija u Juventus. Talijanski trener je preferirao veznjaka Vatrenih, ali njegovim odlaskom 25-godišnjak će teško ostati u Londonu i nakon jednogodišnje posudbe. Poglavito, ako se zna da je imao skroman učinak od dvije asistencije ove sezone, iako je pokazao da se vrlo dobro uklopio u 'Sarriball'.

Antonija Contea to ne zanima previše, on želi Kovačića vidjeti u svojim redovima, a o cijeni će pričati tek kada dobiju zeleno svjetlo za navedeni transfer od Real Madrida i samog igrača.

conte

Iako je Ivan Perišić na odlasku iz Intera, čini se kako će broj Hrvata ostati isti (Vrsaljko se vraća s posudbe u Atletico, dok Brozović ostaje), a Nerazzurri bi uskoro mogli biti prozvani kao novi 'Balkan Express' jer vrata milanskog kluba čuva Slovenac, Samir Handanovič.

1559493867648

Učitaj još novosti