02. 06. 2019 - 14:01
POGLEDAJTE TRENUTAK KAD JE JOSHUA PAO NA KOLJENA: Strašan...
907
Shares
POGLEDAJTE TRENUTAK KAD JE JOSHUA PAO NA KOLJENA: Strašan nokaut Ruiza (VIDEO)

POGLEDAJTE TRENUTAK KAD JE JOSHUA PAO NA KOLJENA: Strašan nokaut Ruiza (VIDEO)

Sport.ba
02. 06. 2019 - 14:01
0
Shares

Britanac je pokleknuo, a Ruiz nastavio seriju udaraca. Joshua je treći put u meču bio na koljenima i to je bio kraj...

Andy Ruiz (29), bucko iz Kalifornije meksičkog porijekla, sa 121 kilogramom, nokautirao je Anthonyja Joshuu i uzeo četiri pojasa svjetskog prvaka! Šokirao je Ruiz svijet pred više od 15.000 gledatelja u legendarnom Madison Square Gardenu. Joshua je izgubio prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi, prvoj u Americi. I sada je Ruiz prvak po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama.

Prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta. Počeo je Ruiz kako je i najavio: držao je sredinu ringa i išao prema naprijed, a čvrstim je gardom blokirao prvakove udarce. I u drugoj rundi s nekoliko je udaraca Meksikanac uspio pogoditi Joshuu, iako je pred kraj runde Britanac ispucao jedan jako dobar kroše.

A onda luda treća runda! Najprije je Joshua napravio seriju i srušio Ruiza sa četiri snažna udarca.

Ali nakon nokdauna, kad je Britanac krenuo po nokaut, naletio je na dva krošea i pao! I bio uzdrman, jedva stajao minutu i pol, najprije se vješao po suparniku, pa istrpio još jednu seriju udaraca, još jednom pao, ali digao se iz drugog nokdauna i spasilo ga je zvono za kraj runde! Kakva predstava Ruiza!

profimedia-0441495213-e1559460951370

U četvrtoj su obojica skupljala snagu, a u petoj rundi Joshua je jednim preciznim lijevim krošeom pogodio suparnika i kao da time vratio dominaciju mečom. A onda runda odluke, sedma. Joshua je sjajno pogodio kroše, ali gotovo istovremeno i Ruiz.

Samo što je Meksikanac nastavio seriju udaraca i prvak se treći put našao na koljenima. Ustao je, ali kanonada se nastavila i nakon četvrtog nokdauna u meču Joshua je ustao, ali nije više znao gdje se nalazi! Došetao je do svoga kuta, gumica za zube mu je ispala, pogled izbezumljen... i sudac je prekinuo borbu!

Video možete pogledati na OVOM LINKU.

 

Učitaj još novosti