02. 06. 2019 - 12:02
JOSHUA POKAZAO KAKAV JE GOSPODIN: Nakon poraza objavio ovu...
907
Shares
JOSHUA POKAZAO KAKAV JE GOSPODIN: Nakon poraza objavio ovu sliku, mnogi u čudu!

JOSHUA POKAZAO KAKAV JE GOSPODIN: Nakon poraza objavio ovu sliku, mnogi u čudu!

Sport.ba
02. 06. 2019 - 12:02
0
Shares

Andy Ruiz Jr., 26-godišnji debeljuškasti Meksikanac iz Kalifornije, u sedmoj je rundi nokautirao aktualnog teškaškog kralja Antonyja Joshuu i priredio jednu od najvećih senzacija ikad u boksu.

Joshua je, kao i svi, bio šokiran, ali je poput pravog gospodina poraz prihvatio, zagrlio Ruiza u ringu i čestitao protivniku koji je danas bio bolji. Prvo je u ringu kazao kako je boks težak sport,, ali kako trenira naporn i kako je izgubio od pravog boksača. Bit će itekako zanimljivo vidjeti do kud će stići, ali ovo je sve dio putovanja”, rekao je Anthony Joshua nakon meča, prenose američki mediji.

“Čestitam prvom meksičkom teškaškom prvaku. A mi ćemo se vratiti jači. Ovo je rizik koji prihvaćamo i koji je u ovom sportu normalan. Poštujem svakog borca, ali ovo je sve dio mojeg naslijeđa, radi se o tome koliko snažno ću se vratiti nazad. Borac sam u srcu, boks mi je posao i sad je više života u teškoj kategoriji. Kad su vam noge klimave, pokušavate se stabilizirati. Meni se to dogodilo prvi put. Protiv Klička sam bio umoran”.

Nakon izjava, na Instagram je objavio fotografiju sa zagrljenim Ruziom uz potpis:

“Ovo je Andy, čestitke prvaku”, objavio je Joshua i tako pokazao kakav je gospodin.

 

Učitaj još novosti