01. 06. 2019 - 13:54
"Nadam se najboljem i odlasku na Evropsko prvenstvo koje...
907
Shares

HARIS DULJEVIĆ:

"Nadam se najboljem i odlasku na Evropsko prvenstvo koje mislim da zaslužujemo"

Sport.ba/Agencije
01. 06. 2019 - 13:54
0
Shares

Nekoliko reprezentativaca fudbalske reprezentacije BiH družilo se danas u Sarajevu pred gostujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske i Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Muhamed Bešić, Toni Šunjić, Haris Duljević i Edin Višća družili su se danas sa građanima Sarajeva, a veliki broj mališana iskoristio je to i da napravi fotografiju sa igračima bh. reprezentacije.

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH, komentarisao je povredu Seada Kolašinca, fudbalera Arsenala, koji neće igrati za reprezentaciju BiH u predstojećim utakmicama kvalifikacija za EURO 2020.

"Koga nema bez njega se mora i može. Uglavnom, moramo razmišljati o igračima koje imamo", rekao je Prosinečki.

Duljević je rekao da je atmosfera u reprezentaciji dobra, kao i uvijek.

"Nadam se da ćemo dati svoj maksimum. Znamo svoje sposobnosti, znamo da možemo dosta toga napraviti i nadam se najboljem i odlasku na Evropsko prvenstvo koje mislim da zaslužujemo", izjavio je Duljević.

Na druženju sa građanima je bio i Edin Višća, koji je kazao da žele napraviti dobar rezultat.

"Kao što je selektor rekao, prvo da pobijedimo Finsku, a onda ćemo u Italiju ići da se nadigravamo. Atmosfera u reprezentaciji je uvijek odlična i to se može vidjet i na utakmicama", rekao je Višća.

Osvrnuo se na igru u istanbulskom Basaksehiru.

"Cilj je bila titula ali nismo uspjeli. Milsim da možemo biti zadovoljni sezonom. Ipak, u borbi sa velikim klubom kao što je Galatasaray zaista je bilo jako teško. Mislim da možemo biti zadovoljni", rekao je Višća.

Muhamed Bešić, zadovoljan je i, kako je kazao, došao je spreman na okupljanje.

"Igramo svoj stil, koncentrišemo se na sebe i to je najvažnije", rekao je on.

Druženje pod nazivom "Najbolji Sa Najboljima" organizovao je Centrotrans i Centrotours, a prolaznici su učestvovali i u nagradnim igrama i osvojili brojne nagrade.

Utakmicu trećeg kola grupe "J" kvalifikacija za EURO 2020 BiH će igrati protiv Finske u Tampereu 8. juna. Tri dana kasnije u četvrtom kolu izabranici Prosinečkog bit će gosti Italije u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u grupi "J" prva je Italija s maksimalnih šest, BiH i Grčka imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Učitaj još novosti