01. 06. 2019 - 09:21
ĆIRO HRVATIMA OTVORIO OČI: „Ovi se današnji ne mogu ni...
907
Shares
ĆIRO HRVATIMA OTVORIO OČI: „Ovi se današnji ne mogu ni porediti s mojim Vatrenim, pa sjetite se samo kako su Prosinečki i Boban…“

GOVORIO ZA SPORTSKE NOVOSTI

ĆIRO HRVATIMA OTVORIO OČI: „Ovi se današnji ne mogu ni porediti s mojim Vatrenim, pa sjetite se samo kako su Prosinečki i Boban…“

Sport.ba
01. 06. 2019 - 09:21
0
Shares

Nekadašnji hrvatski selektor, Miroslav Ćiro Blažević, komentirao je nedolazak Ivana Rakitića na okupljanje Vatrenih. U svojoj je bogatoj karijeri i naš bivši selektor imao je sličnih slučajeva, a o ovome kaže:

- Dalić je dovoljno mudar i pametan da pronađe rješenje kojim će svi biti zadovoljni. Znao je to činiti i dosad, znat će i ubuduće. Sredit će izbornik sve probleme razgovorom i pravim psihološkim pristupom. Siguran sam da će Zlatko malo razgovarati i s Ivanovim ocem, koji ima veliki utjecaj na svog sina - kaže Ćiro.

dalic12

Svaki je čovjek, pa tako i svaki nogometaš, jedinka za sebe. Kako ste se vi postavljali prema osjetljivijim igračima, koji su tražili više pozornosti i blaži pristup od ostalih?

- Eh, sine moj, kad bih ti to rekao... To je tajna i - doktrina! Tu doktrinu ili imaš, ili nemaš, ili ti ju je Bog dao, ili nije! Unatoč brojnim neprijateljima, pa i u medijima, uspio sam u onoj brončanoj generaciji sa SP-a u Francuskoj stvoriti sjajno ozračje, pravo obiteljsko! Doista su ti mladići živjeli i igrali pod načelom “svi za jednoga, jedan za sve”! Nitko nije mogao iskočiti iz te obitelji... Ali, nije bilo lako stvoriti takvo idealno ozračje, priznajem da mi je u nekim trenucima sve izgledalo beznadno. Ali, onda sam krenuo na drugi način i uspio sam od igrača koji su bili na suprotnim stranama stvoriti prijatelje koji su “ginuli” jedan za drugoga. Ne sumnjam da će i Dalić napraviti slično, dovest će on sve to u red, jer njegov je način ophođenja s igračima efikasan i adekvatniji je za ovu generaciju igrača, od mog načina s onom generacijom.

ciro1

Na što aludirate?

- S ovim igračima ne možeš ništa na silu! Baš ništa! A ja sam mogao i zaurlati, zaprijetiti, kazniti...

U ovom je naraštaju, dakle, više “mimoza” nego što je bilo u vašoj momčadi?

px-robi

- Ovi se uopće ne mogu uspoređivati s mojim zvijezdama! Pa sjetite se kakve su igračke osobnosti bili Boban, Prosinečki, Šuker, Asanović, Bilić, Štimac, pa Ladić... Svaki je od njih bio veličina za sebe! A ja sam ih sve iskontrolirao i od njih stvorio vrhunsku momčad - kaže Ćiro u razgovoru za "Sportske novosti".

Učitaj još novosti