01. 06. 2019 - 09:18
VELIKI PODVIG Igračica ŠF Respekt Lejla Salihović predstavlja...
907
Shares
VELIKI PODVIG Igračica ŠF Respekt Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu

BRAVO ZA LEJLU I ŠF RESPEKT

VELIKI PODVIG Igračica ŠF Respekt Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu

Sport.ba
01. 06. 2019 - 09:18
0
Shares

Lejla Salihović, igračica Škole fudbala Respekt, predstavljat će našu zemlju u finalu turnira Football for friendship, koji se ove godine održava u Madridu.

Nakon cjelodnevnih utakmica u kojima je učestvovalo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz čak 57 zemalja, naša Lejla se sa svojom ekipom uspjela plasirati u finale, koje se danas igra na glavnom trgu u Madridu.

1

Za Lejlu, ali cijelu delegaciju BiH u Madridu, ovo je veliki uspjeh i niko nije mogao sakriti oduševljenje, a stigle su i čestitke iz regiona, s obzirom na to da je naša zemlja prvi put u finalu.

Inače, naša delegacija učestvovala je i u obaranju svjetskog rekorda (Guinness World Record).

Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu, u istoriji ovog sporta do sada – pred zvaničnim bilježnikom ove renomirane publikacije.

2

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu, postavila svjetski rekord.

Ambasadori Bosne i Hercegovine u Madridu su djeca iz četiri bosansko-hercegovačka grada i opštine, Banja Luke, Sarajeva, Teslića i Gračanice – Slavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.

Učitaj još novosti