31. 05. 2019 - 08:00
ŠPANCI EKSLUZIVNO JAVLJAJU Barca i PSG izvisili, De Ligt sve...
907
Shares
ŠPANCI EKSLUZIVNO JAVLJAJU Barca i PSG izvisili, De Ligt sve dogovorio s OVIM VELIKANOM, poznato i kad potpisuje

NAVODNO SELI NA OLD TRAFFORD

ŠPANCI EKSLUZIVNO JAVLJAJU Barca i PSG izvisili, De Ligt sve dogovorio s OVIM VELIKANOM, poznato i kad potpisuje

Sport.ba
31. 05. 2019 - 08:00
0
Shares

Paris Saint Germain pokušaće da pokvari planove Barcelone i za 85 miliona eura dovede kapitena Ajaxa Matthijsa de Ligta, javio je prije nekoliko dana holandski De Telegraf.

Kako se navodi, Parižani su razočarani što im je Barcelona zimus "otela" Frenkieja de Jonga upravo iz Ajaxa, pa sada želi da im se revanšira dovođenjem najtalentovanijeg odbambenog fudbalera svijeta.

deligt-ajax

O sezoni Ajaxa za nama pričaće se još dugo, "Kopljanici" su svima pokazali kako treba da se igra fudbal. Na njihovu nesreću nisu predvideli Lucasa Mouru tako da neće moći da krunišu sezonu najvećim iznenađenjem od svih, osvajanjem Lige prvaka. Erik ten Haag je ipak osvojio duplu krunu, ali je pitanje kakav tim će imati na raspolaganju naredne sezone.

Frenkie de Jong je već poodavno ozvaničen transfera, ali evropski velikani i dalje posmatraju igrače poput Matthjisa de Lihta, Ziyecha, Davida Neresa i ostale pulene holandskog trenera.

deligt-blind-ajax

Najviše prašine se diglo oko nevjerovatnog lidera i defanzivca Ajaxa, De Ligta. Devetnaestogodišnjak je već bio viđen u Primeri u dresu Barcelone zajedno s De Jongom, ali interesovanje premijerligaša je promijenilo sve.

Po pisanjima novinara Mundo Deportiva i Marce, Dijego Martineza, mladi Holanđanin je već riješio svoju sudbinu. Španac tvrdi da je De Ligt postigao načelni dogovor sa Manchester Unitedom, te se samo čeka da prođu obaveze s reprezentacijom oko završnice Lige Nacija kako bi bilo sve objavljeno.

matthijs-de-ligt-1

Suma nije pomenuta, ostaje da se vidi. Ako je ovo istina "Crveni đavoli" su riješili jedan od najvećih problema u narednih deset godina. A Barca i PSG su žestoko izvisili od tima koji neće igrati ni Ligu prvaka...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti