24. 05. 2019 - 13:05
Leonard: Stvaram probleme protivnicima, ključan je bio rad nogu
907
Shares
Leonard: Stvaram probleme protivnicima, ključan je bio rad nogu

CENTAR PORTLANDA

Leonard: Stvaram probleme protivnicima, ključan je bio rad nogu

Sport.ba
24. 05. 2019 - 13:05
0
Shares

Portland Trail Blazersi ispali su od Golden State Warriorsa. Generalno, to im niko ne može zamjeriti, no ostaje pomalo gorak okus u ustima što su pali sa metlom, odnosno što baš nijedna od neizvjesnih utakmica nije otišla na njihovu stranu.

Jedan od razloga što je Portland uopće uspio osigurati tijesne završnice, i možda malo čak preispita obrambenu taktiku udvajanja na bekovima, bio je centar Meyers Leonard, koji je kažnjavao svjesne rizike Kerrove obrane, te je ubilježio 30 poena uz fantastičan šut iz igre 12/16 uz 5/8 za tri poena. No, Blazersi su ipak nakon produžetaka ostali kratki i prvaci su slavili 119:117.

Mnogi su bili iznenađeni njegovom izvedbom, no upućeniji znaju da se u ovom igraču krije nebrušeni dijamant. U sezoni 2015./2016. ubilježio je znamenite 50-40-90 brojke, no nije imao dovoljno šuteva kako bi ušao u službeni leaderboard.

„Uvijek sam imao šutersku ruku. No uglavnom sam više šutirao duge dvice, pa sam u jednom trenutku odlučio da bih komotno mogao otići korak-dva dalje i usavršiti i šut za tri. Tako da sam jedno ljeto prionuo na posao. Ključan je bio rad nogu, odnosno stav kod šuta. To je posebno bitno kod visokih igrača.“

Također, sa trenerom Drewom Hanlenom je radio na šutu, odnosno položaju ramena kako se ne bi naginjao naprijed prilikom šuta, te kako bi osigurao idealnu mehaniku izbačaja. U tom razdoblju Leonard je šutirao minimalno 500 trica dnevno. Rezultati su više nego vidljivi.

„Naravno, moji šutevi su potpuno druga priča od Dameovih. On šutira iz driblinga, sa jednim ili dva čuvara na njemu. Ja stavljam spot-up trice nakon izrađenih situacija. Ali tako stvaram probleme protivnicima jer širim teren.“

Leonard je imao 14/31 (45.2%) za tri u doigravanju, što je treći najbolji postotak za igrače s minimalno 30 pokušaja za tri poena.

 

Učitaj još novosti