22. 05. 2019 - 14:37
NA POMOLU REVANŠ STOLJEĆA?! McGregor: Rat nije gotov, ali...
907
Shares
NA POMOLU REVANŠ STOLJEĆA?! McGregor: Rat nije gotov, ali Nurmagomedov bježi od mene. Boli me ku*** za opravdanja!

IRSKI BORAC UPUTIO JASNU PORUKU

NA POMOLU REVANŠ STOLJEĆA?! McGregor: Rat nije gotov, ali Nurmagomedov bježi od mene. Boli me ku*** za opravdanja!

Sport.ba
22. 05. 2019 - 14:37
0
Shares

Irski borac Conor McGregor je u ćak dva navrata najavio da će se povući iz MMA svijeta, ali bi se uvijek predomislio. Tako je bilo i nedavno, a 30-godišnjak moli UFC za revanš s Khabibom Nurmagomedovom.

"Na kraju naše prve borbe ja sam zadao završni udarac. Pogodio sam Khabibovog brata u arkadu, zadao sam završni udarac. vjerujte mi, rat nije gotov. Želim se opet boriti protiv Khabiba, a ako se taj revanš ne dogodi, to će biti samo zbog Khabiba i njegovog tima", otkrio je Conor McGregor u razgovoru s Tonyjem Robbinsom.

khabib-conor

Irac je ipak skeptičan oko revanša.

"Ma oni samo bježe", kazao je Conor te ponovio da to silno želi odraditi.

Irska zvijezda posljednju je borbu odradila upravo krajem 2018. godine kada ga je na priredbi UFC 229 pobijedio Nurmagomedov. Po završetku tog meča svjedočili smo velikom incidentu u kojem su se zakačili ljudi iz Conorovog i Habibovog štaba, McGregor je i priveden, te je dobio šestomjesečnu suspenziju. No, Conor McGregor je putem svog Twittera obavijestio javnost kako se sada želi vratiti.

conormcgregorinsagram2d

"Moram biti iskren, mislim da se nikada neću povući, nikada neću odustati od borbi. I dok ću moći hodati, ja ću se boriti. Zašto ne? Volio bih se vratiti u jednoj 'pay per view' borbi", poručio je McGregor.

Teško je iz današnje perspektive zamisliti revanš protiv Khabiba Nurmagomedova koji bi se po ubrzo (također po isteku šestomjesečne suspenzije) trebao boriti s Dustinom Poirierom. Najizgledniji protivnik McGregora je 30-godišnji Amerikanac Justin Gaethje (omjer 20-2) koji je u posljednjoj borbi u prvoj rundi nokautirao Edsona Barbozu. No, Conor McGregor je privlačno ime u svijetu slobodnih borbi, s njim snage žele odmjeriti i velikani poput Tonyja Fergusona ili Natea Diaza...

002-floyd-mayweather-vs-conor-mcgregor

Conor McGregor tvrdi da zna zašto je izgubio od Dagestanca.

"Napravio sam nekoliko pogreška, bio i ozlijeđen, a imao sam i viška kilograma pa me umorilo skidanje. Bio sam dehidriran, nisam spavao 48 sati prije vage, ali sve su to opravdanja za koja me boli k****", priznao je Irac koji u revanšu želi ispraviti greške. Ipak, i prvak se itekako pita...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti