22. 05. 2019 - 09:32
KATALONCI POTVRDILI Barca otpisala čak šestoricu, među njima i...
907
Shares
KATALONCI POTVRDILI Barca otpisala čak šestoricu, među njima i tri velike zvijezde

RADIO CATALUNYA

KATALONCI POTVRDILI Barca otpisala čak šestoricu, među njima i tri velike zvijezde

Sport.ba
22. 05. 2019 - 09:32
0
Shares

Barcelona će ovog ljeta pretrpjeti veliki remont unutar samog tima. Tako Katalonci nemaju ništa protiv prodaje Ivana Rakitića, Malcoma, Jaspera Cillessena, Samuela Umtitija, Coutinha i Andrea Gomesa, javlja Catalunya Radio.

Hrvatski veznjak dugo vremena privlači interes Intera i Manchester Uniteda pa bi španski prvak mogao zaraditi na njemu preko 50 miliona eura, što bi mu pomoglo u sanaciji transfera Frenkieja de Jonga te Matthijsa de Ligta iz Ajaxa. Automatski bi time otvorili poziciju za novog i mlađeg veznjaka, pišu Španci.

ivan-rakitic-razocaranje

I dok je Ivan u posljednjih pet godina bio jedan od najstandardnijih igrača Blaugrane, za ostatak društva na transfer-listi to se ne može toliko reći.

Francuz Umtiti imao je periode kvalitetne igre i standardan je u reprezentaciji svjetskih prvaka, međutim skroz ga je istisnuo sunarodnjak Lenglet. 

umtiti

Coutinho nije ispunio očekivanja od dolaska iz Liverpoola pa bi Barcelona umjesto njega voljela dovesti Antoinea Griezmanna iz Atletica, a ni Malcom nije puno toga pokazao od dolaska iz Bordeauxa. Za njega veliki interes iskazuje Borussia Dortmund.

coutinho1

Andre Gomes sezonu je pak proveo na posudbi u Evertonu, na njega Katalonci ne računaju i traže mu novi klub. Rezervni golman Cillessen želi više braniti i postoji realna mogućnost prelaska u Benficu.

Učitaj još novosti