20. 05. 2019 - 19:05
OVO JE ZAISTA NEVJEROVATNO: NBA zvijezda spava sa crvenim...
907
Shares
OVO JE ZAISTA NEVJEROVATNO: NBA zvijezda spava sa crvenim dugmetom pored kreveta, a kada vidite razlog nećete vjerovati

NEVJEROVATNO

OVO JE ZAISTA NEVJEROVATNO: NBA zvijezda spava sa crvenim dugmetom pored kreveta, a kada vidite razlog nećete vjerovati

Sport.ba
20. 05. 2019 - 19:05
0
Shares

Centar Portland Trejl Blejzersa Enes Kanter je pored svog košarkaškog talenta poznat i po sukobu sa aktuelnim vlastima u svojoj domovini. Naime, turski košarkaš je protiv aktuelne vlade i predsjednika Erdogana, što je u mnogo navrata i naglašavao u javnosti.

kanter

Zbog svega, u Turskoj je proglašen za člana terorističke organziacije i izdat je međunarodni nalog za njegovo hapšenje, pa zbog toga centar Portlanda nikada ne napušta granice SAD.

Kada je sredinom sezone napustio Nikse, dobio je ponudu Trejl Blejzersa, a prva stvar koju je uradio kada je stigao u Portland je bio sastanak sa predstavnicima FBI.

Ispričao im je svoju priču, agenti obaveštajne agencije su ga pomno saslušali, ozbiljno su shvatili njegovu priču, pa su i pronašli najbolji način kako da se staraju o njegovoj bezbjednosti.

kanter

Naime, oni su postavili jedan uređaj pored njegovog kreveta, preko kojeg im jednim klikom na dugme stavlja do znanja da je u opasnosti. Rečeno mu je da ima slobodu da ga pritisne kada god osjeti i najmanju opasnost, a ukoliko se to dogodi, agenti će se stvoriti ispred njegove kuće u roku od nekoliko minuta.

Zvuči filmski, ali je situacija sa Kanterom jako ozbiljna, zbog pretnji smrću nije smio da napušta granice SAD ni kada je njegove ekipe igrale svoje mečeve van granica Sjedinjenih Država.

Ipak, sam košarkaš ističe da nikada neće prestati da se bori protiv aktuelne vlasti u Turskoj, čak i pored činjenice da njegova porodica tamo živi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti