20. 05. 2019 - 17:11
Jedan od najvećih vaterpolista ikada objavio kraj karijere:...
907
Shares
Jedan od najvećih vaterpolista ikada objavio kraj karijere: Sandro Sukno odlazi u historiju

VATERPOLO

Jedan od najvećih vaterpolista ikada objavio kraj karijere: Sandro Sukno odlazi u historiju

Sport.ba
20. 05. 2019 - 17:11
0
Shares

Hrvatski vaterpolski savez objavio je na svojim stranicama kako je naš najbolji vaterpolist Sandro Sukno definitivno okončao igračku karijeru zbog problema sa srcem. 

Iako je njegovo stanje nakon operacije u SAD-u bilo bolje te se priključio treninzima Juga, pokazalo se da napori vrhunskog sporta ipak predstavljaju preveliku prepreku te ne postoji garancija zdravstvene sigurnosti. 

Tako je naprasno, sa samo 28 godina, prekinuta karijera najboljeg hrvatskog vaterpoliste koji je reprezentaciju 2017. odveo do titule svjetskog prvaka, a iste je sezone proglašen za najboljeg igrača svijeta. 

sandro-sukno

Saopćenje Sandra Sukne prenosimo u cijelosti.

"Poštovani prijatelji sporta, 

kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta."


(Sport.ba)

Učitaj još novosti