20. 05. 2019 - 14:05
Zagreb "oteo" NEXE-u jednog od najtalentiranijih Kauboja!
907
Shares
Zagreb

MARIN ŠIPIĆ

Zagreb "oteo" NEXE-u jednog od najtalentiranijih Kauboja!

20. 05. 2019 - 14:05
0
Shares

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb objavio je kako će za njih od iduće sezone igrati Marin Šipić, dosadašnji igrač našičkog NEXE-a.

Jedan od najtaletiranijih hrvatskih rukometaša i jedan od najperspektivnijih pivota na svijeta potpisao je trogodišnji ugovor s aktualnim hrvatskim prvacima.

"Presretan sam da sam napravio korak više u svojoj karijeri i da dolazim u PPD Zagreb. Uvijek me vesele novi izazovi, a mogućnost igranja Lige prvaka najveći je mogući za svakog igrača pa tako i za mene. Za minutažu ću se boriti s Bećirijem i Stojničem i mislim da je to dobro za klub jer su momci sjajni pivoti. Stojnića znam jer smo generacija, a on je nastupao za Sloveniju pa smo se susretali tijekom godina. Bećirija, pak, znam iz hrvatske reprezentacije. Obojica su poznati kao veliki borci i sigurno ćemo jedan drugoga tjerati da idemo iznad svog maksimuma što je u konačnici odlično za klub", izjavio je nakon potpisa ugovora Šipić koji će nositi dres s brojem dva.

Direktor PPD-a Zagreb Vedran Šupuković izrazio je veliko zadovoljstvo što je klub uspio dovesti Šipića.

"Za nas je velika satisfakcija da je potpisao za nas budući da smo svjesni kako se mogao otisnuti u redove nekog od europskih velikana već danas. Smatramo da je napravio mudar potez i da će ovom suradnjom profitirati i Marin osobno, ali i PPD Zagreb. Uopće ne sumnjam da će Marin u budućnosti još dodatno napredovati i da ga očekuje blistava budućnost u najboljim europskim klubovima."

Šipić je rođen 29. aprila 1996. u Njemačkoj, a rukometom se počeo baviti u Splitu, u Akademiji Balić-Metličić. Kao 18-godišnjak je stigao u GRK Varaždin u kojem je ostao tri sezone da bi 2017. prešao u redove NEXE-a u kojem je ove sezone igrački eksplodirao i etablirao se kao velika vrijednost na poziciji kružnog napadača za hrvatsku reprezentaciju, za koju je nastupio na Svjetskom prvenstvu održanom u siječnju u Njemačkoj i Danskoj.

Učitaj još novosti