19. 05. 2019 - 14:29
EVO KAKO IZGLEDA SAGE NORTHCUTT NAKON NOKAUTA: Osam fraktura i...
907
Shares
EVO KAKO IZGLEDA SAGE NORTHCUTT NAKON NOKAUTA: Osam fraktura i devet operacija, ovo je SLIKA IZ BOLNICE!

EVO KAKO IZGLEDA SAGE NORTHCUTT NAKON NOKAUTA: Osam fraktura i devet operacija, ovo je SLIKA IZ BOLNICE!

Sport.ba
19. 05. 2019 - 14:29
0
Shares

Težak poraz Sagea Northcutta (11-3) na ONE Championshipu ostavio je još teže posljedice za bivšu UFC zvijezdu 

“Super Sage” je u svom debiju za ONE u Singapuru poražen brutalnim nokautom od kickboxing veterana Cosma Alexandera (8-1) u velter kategoriji. 37- godišnjem Brazilcu bila je to prva MMA borba nakon tri godine, ali to ga nije spriječilo da popularnog Northcutta završi ekspresnim nokautom za samo 29 sekundi.

sage-northcutt-6

Northcutt se nakon poraza javio putem društvenih mreža gdje je objavio fotografiju iz bolnice i otkrio da je u borbi zaradio osam fraktura te da su ga operirali punih devet sati.

“Upravo sam stigao s operacije. Imao sam osam fraktura i devet sati su me intenzivno operirali. Osjećam se blagoslovljeno zbog nevjerojatne njege i podrške ONE Championshipa, moje porodice, prijatelja i obožavatelja. Moje terminator lice nije previše otrcano. Vratit ću se! Sljedeća objava bit će uklanjanje katetera, ostanite s nama”, napisao je Northcutt.

Borac iz Teksasa ovim je nastupom prekinuo niz od tri pobjede s kojima je prošle godine napustio UFC. Prije dolaska u vodeću azijsku promociju 23- godišnji karate fenomen je u Octagonu ostvario omjer od 5 pobjeda i tri poraza.

 

Učitaj još novosti