19. 05. 2019 - 14:26
SADA JE KONAČNO JASNO IDE LI BALE IZ REAL MADRIDA: Ovim...
907
Shares
SADA JE KONAČNO JASNO IDE LI BALE IZ REAL MADRIDA: Ovim potezom Zidane je rekao svoje!

SADA JE KONAČNO JASNO IDE LI BALE IZ REAL MADRIDA: Ovim potezom Zidane je rekao svoje!

Sport.ba
19. 05. 2019 - 14:26
0
Shares

Gareth Bale napušta Real Madrid ovog ljeta, a odnos Zinedinea Zidanea i Velšanina u Real Madridu očigledno je toliko loš da mu Francuz danas nije htio dati ni minute u oproštajnoj utakmici.

Naime, Betis je pobijedio 2:0 na Santiago Bernabeu u rezultatski beznačajnoj utakmici, međutim, Zidane nije htio ni s klupe ubaciti igrača koji je prošle godine u ovo doba bio heroj kluba nakon dvaju golova u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Baleu ni minute u oproštajnoj utakmici, Marca kritizira Zidanea

Ubacivao je Zizou u igru Isca, Asensija i Lucasa Vazqueza, trojicu ofenzivaca, no za Balea nije bilo mjesta.

Nakon utakmice Zidane je bio jasan.

"Ne želimo Balea u klubu. Učinit ćemo sve da on napusti Real ovoga ljeta."

Realov fanzin Marca piše da to nije baš fer potez Zidanea, unatoč slabim igrama Velšanina tijekom cijele razočaravajuće sezone Blancosa.

Bale je bio posljednja dva kola izvan protokola, protiv Betisa se nije ni zagrijavao. Bale tako nakon svega nije dobio ni pljesak tribina za sve što je napravio u svojih šest godina u madridskom gigantu.

Kulminiralo je krajem aprila nakon Realovog poraza kod Raya. Ćudljivi Velšanin nije se našao u klupskom autobusu Real Madrida.

Ostatak suigrača bio je u autobusu na putu prema Santiago Bernabeuu, a Velšanin je ranije zamolio Zinedinea Zidanea da ga pusti da direktno iz Vallecasa ode zračnu luku Madrid-Barajas gdje ga je čekao privatni avion. Bez obzira na dozvolu, Zidaneu se to nije svidjelo uopće.

Francuz je igračima dao dva i pol dana odmora što je Bale iskoristio za bijeg iz Madrida nakon što je protiv Raya bio jedan od najgorih igrača na terenu.

"Ne znam je li Bale fokusiran na Real", izjavio je Zidane te potom izgrdio svoju momčad poslije novog posrtaja.

Velšanin je na stadion Santiago Bernabeu stigao 2013. u najskupljem transferu u povijesti kluba. Real je Tottenhamu za njega platio više od 105 miliona eura. Ukupno je odigrao 231 utakmicu i osvojio sve što je mogao.

 

Učitaj još novosti