19. 05. 2019 - 13:42
NEVJEROVATAN PONUDA POKUCALA NA VRATA BIVŠEM KAPITENU CITYJA:...
907
Shares
NEVJEROVATAN PONUDA POKUCALA NA VRATA BIVŠEM KAPITENU CITYJA: Postat će trener OVOM KLUBU!

NEVJEROVATAN PONUDA POKUCALA NA VRATA BIVŠEM KAPITENU CITYJA: Postat će trener OVOM KLUBU!

Sport.ba
19. 05. 2019 - 13:42
0
Shares

Kapiten Cityja Vincent Kompany oprostio se danas od kluba nakon 11 godina i četverostruke krune ove sezone.

Istekao mu je ugovor, no neće dugo biti bez posla jer kako je napisao u oproštajnom pismu, stigla mu je ponuda Anderlechta, bivšeg kluba.

Tamo će 33-godišnji Belgijac preuzeti ulogu trenera-igrača. U klubu iz Bruxellesa je bio od šeste godine i smatra ga svojim domom.

"Zaustavio sam se u trening centru Anderlechta za vrijeme reprezentativnih obaveza samo da ih pozdravim u klubu. Predsjednik Coucke i sportski direktor Verschuren pitali su me za mišljenje jer se klub nalazi u teškoj situaciji. Rekao sam što mislim i poslušao njihove ideje za budućnost, a to je da se klub vrati na prvo mjesto. Ponudio sam svoju pomoć, bez obaveza, ako zatreba", napisao je sad već bivši Cityjev kapetan pa dodao:

"Kasnije nam se u razgovorima pridružio novi tehnički direktor Frank Arnesen i imali smo nekoliko sesija o tome kako izgraditi snažan igrački identitet temeljen na atraktivnom i napadačkom nogometu jer Anderlecht ima tradiciju fantastičnih mladih igrača."

"Ne tako davno, nazvao sam Anderlecht. Sasvim neočekivano, ponudili su mi poziciju igrača-trenera. Detaljno su mi objasnili kako to vide u praksi i obećali su mi punu podršku. Dovoljno vremena, dobar proračun, kvalitetno osoblje i sva sredstva. Ostao sam zatečen i zaintrigiran tim povjerenjem u mene", napisao je Kompany.

Odlučio je prihvatiti vruću klupu belgijskog velikana koji je ovu sezonu okončao na, za njih, očajnom šestom mjestu.

 

Učitaj još novosti