17. 05. 2019 - 18:24
SKANDAL U ENGLESKOM NOGOMETU: Evo kako su Bin Laden i islamski...
907
Shares
SKANDAL U ENGLESKOM NOGOMETU: Evo kako su Bin Laden i islamski teroristi ‘upali’ u kultni klub!

SKANDAL U ENGLESKOM NOGOMETU: Evo kako su Bin Laden i islamski teroristi ‘upali’ u kultni klub!

17. 05. 2019 - 18:24
0
Shares

Engleski mediji već danima pišu o otkriću istražitelja koji tvrde kako su čelni ljudi uglednog Sheffield Uniteda povezani s obitelji najpoznatijeg svjetskog terorista, osnivača Al-Qaide, Osame bin Ladena. Još je veći šok navodni dokaz da je Bin Ladenova porodica finansirala klub pozajmicama koje nisu trebale biti vraćene. 

Engleski porezni istražitelji pokušavaju dokazati kako je Sheffield United poslužio teroristima za pranje novca. Sve je navodno krenulo kada je 2013. godine u vlasničku strukturu ušao saudijski princ Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud (54). 

Isprva je ulagao sulude svote novca u klub i preporodio ih, zadobio je povjernje navijača i svih oko kluba, ali s vremenom se pokazalo kako je princ u stvari poročno blisko povezan s porodice Osame bin Ladena. Isto tako, saudijski princ je godinama bio pod prismotrom američkih i europskih tajnih službi baš zbog sumnji da je kroz svoje tvrtke i izravne investicije ‘pere’ novac namijenjen islamskim ekstremistima i njihovim simpatizerima.

Navodno je dio tog novca prošlo i kroz Sheffield United, a drugi je suvlasnik kluba Kevin McCabe optužio princa za “pranje novca” islamskih terorista, a ovaj mu je put uzvratio preko odvjetnika rekavši da je i “on dobro znao što se i kako radi”. Vjerojatno i jest znao što se radi, ali je sve prešutio jer malo tko bi pitao odakle stiže spasonosni novac za posrnulog diva.

Možda se i ne bi tolika strka podigla da su princ i njegovi operativci bili diskretniji i da su manje uložili. Naime, službe su se aktivirale tek kada je u klub stigla svota od, pazite sada, četiri miliona eura, a istražitelji su tragom novca stigli sve do obitelji Osame bin Ladena, koja i danas financira teorističke organizacije diljem svijeta.

Ono što je trebala biti lijepa sportska priča, na kraju je ispao pravi horor. Pokazuje se kako je kultni engleski klub do Premiershipa dogurao novcem terorista, a pitanje je hoće li biti sankcija.

Učitaj još novosti