17. 05. 2019 - 17:46
NAJPOZNATIJI KOREJAC NAKON KIM YONG-UNA PROŠAO PAKAO U ŽIVOTU...
907
Shares
NAJPOZNATIJI KOREJAC NAKON KIM YONG-UNA PROŠAO PAKAO U ŽIVOTU : Otac ga je tukao svaki dan kako bi napravio fudbalera!

NAJPOZNATIJI KOREJAC NAKON KIM YONG-UNA PROŠAO PAKAO U ŽIVOTU : Otac ga je tukao svaki dan kako bi napravio fudbalera!

17. 05. 2019 - 17:46
0
Shares

Za Son Heunga kažu da je najpoznatiji Korejac na svijetu poslije Kim Džong Una.

Ali, da bi se vinuo u zvijezde Son je morao da prođe pakao u životu. Otac Vung Jung, i sam fudbaler, vaspitavao ga je u rodnom Čunčeonu čeličnom disciplinom.

Otac je pokušao od svojih sinova da napravi vrhunske fudbalere kroz spartanske treninge i vojnički režim.

"Često sam tukao svoje sinove jer je to ponekad neophodno. Znam da Evropljani to ne razumiju", rekao je svojevremeno Vung.

Za razliku od brata Heung Juna, koji nije uspio da napravi bolju karijeru od igranja u četvrtoj njemačkoj ligi, Son je dogurao do slavnog Hamburgera. Ko zna kako bi njegova karijera dalje tekla da na početku karijere 2012. godine na treningu nije došao u sukob sa tadašnjim srpskim reprezentativcem Slobodanom Rajkovićem.

Son je virtouz sa loptom, poslije sjajnih driblinga volio je da se našali sa saigračima, čak i da malo provocira. Svi su imali razumevanja za njegove nestašluke, ali ne i Rajković. Uslijedila je krvava tuča, pravo šaketanje između njih dvojice. Son je dobio par udaraca, pa se čak zalijetao na Srbina i sa nekoliko tekvondo poteza, doduše neuspješno.

Na Rajkovićevu žalost, kao kolateralna šteta u sukobu između njega i Sona, izašao je Turčin Tolgaj Arslan sa razbijenom i krvavom glavom, kojeg je Srbin nehotice nokautirao.

Poslije tog incidenta karijere dvojice fudbalera krenule su različitim putevima. Heong Son (26) je poslije godinu dana za 10.000.000 eura prešao u Leverkuzen, a onda u ljeto 2015. za čak 30.000.000 eura u Totenhem. Danas vrijedi 65.000.000 eura!

Sa druge strane, poslije tuče u Hamburgu karijera Slobodana Rajkovića krenula je u neželjenom smjeru. Bio je planiran za velike domete jer ga je kao klinca od 17 godina Čelsi 2006. kupio od OFK Beograda za 5.200.000 evra. Krenule su povrede i poslije isteka ugovora sa HSV pauzirao je nekoliko mjeseci, a onda igrao za Darmštat i Palermo u kojem je i danas.

Sonova karijera je prošle godine ponovo bila pod znakom pitanja, i to zbog zakona Južne Koreje o služenju vojnog roka. Svi muškarci u Južnoj Koreji moraju da odsluže vojsku do 28. godine, a izuzetak su samo pobjednici olimpijskih i azijskih igara.

Son je u septembru prošle godine imao posljednju priliku da izbjegne služenje vojnog roka, i na sreću uspio. Koreja je u finalu Azijskih igara nakon produžetaka savladala Japan sa 2:1, a Son je po završetku meča plakao od sreće kao malo dijete. Da nije bilo te pobjede sada bi "gulio" vojni rok od 21 mjeseca, a ne bi bio u prilici da igra u finalu Lige šampiona.

Učitaj još novosti